Igdir'da Sosyologa Saldiri Ani Güvenlik Kamerasinda

Igdir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde görevli sosyologa, motosikletli 2 kisi tarafindan silahli saldiri ani güvenlik kamerasina yansidi.

Igdir'da Sosyologa Saldiri Ani Güvenlik Kamerasinda
Olay, 5 Ekim sali günü Halfeli Caddesi Igdir Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü yaninda yasandi. Mustafa Sefa (31), çalistigi kurumun tadilatta olmasindan dolayi karsida bulunan petrolün tuvaletine gitti. Sefa, geri döndügünde telefon ile konusurken yolun ortasinda bir süre önce bosandigi esinin kardesi Süleyman A. ile onun amcasinin oglu F.A. ile karsilasti. Motosiklet üzerindeki kuzenlerden arkada oturan Süleyman A., Mustafa Sefa’ya tabancayla 5 el ates etti. Kursunlardan biri Mustafa Sefa’nin bacagina isabet etti. Sefa yere yigilirken, ates açan sahislar hizlica olay yerinden uzaklasti. Çevredekilerin ihbari üzerine adrese polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalesinin ardindan Mustafa Sefa, Igdir Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Sefa, hastanede tedaviye altina alinirken polisler bölgedeki güvenlik kamerasi görüntülerini izledi.

Yapilan teknik çalisma sonrasi polis ekipleri, iki kuzeni azmettirdikleri iddiasiyla I.A. ve I. A.’yi gözaltina aldi. Süleyman A. ile F.A. da yapilan çalisma sonrasi polis ekipleri tarafindan yapilan çalisma ile yakalandi. Hastanede tedavisi süren Mustafa Sefa, polise verdigi ifadesinde, "Kurum tadilatta oldugu için lavabo ihtiyaci sebebiyle karsidaki petrol istasyonuna gittim. Dönüste, motosikletle yanima gelenlerden bir süre önce ayrildigim esimin kardesi Süleyman A. ile amcasinin oglu F.A. idi. Süleyman, tehdit ve hakaretlerde bulundugu esnada yakin mesafeden 5 el ates etti. Bacagimdan yaralanip yere düstüm. Her iki sahis ve onlari azmettirenlerden sikayetçiyim" dedi.

Mahkemeye çikarilan 4 süpheliden Süleyman A. tutuklandi, digerleri ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Sefa’nin iki gün içinde taburcu olacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA