Disisleri Bakani Çavusoglu, Ukrayna'da Opillya Müzesi'ni Ziyaret Etti

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 9’uncu toplantisina katilmak üzere geldigi Ukrayna’da Opillya Müzesi’ni ziyaret etti.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 9’uncu toplantisina katilmak üzere geldigi Ukrayna’da Birinci Dünya Savasi’nda Galiçya cephesinde sehit düsen askerlerimizin yattigi Lopusnya ve Rohatin’deki Türk sehitliklerinin ardindan Opillya Müzesi’ni ziyaret etti. Çavusoglu’na ziyareti sirasinda Ukrayna Disisleri Bakani Dmytro Kuleba da eslik etti.

Çavusoglu ve Kuleba müze hakkinda bilgi alirken daha sonra karsilikli olarak hediyelestiler. Çavusoglu yaptigi açiklamada, “Resmi toplantilarimizdan sonra bu ziyaretimiz hepimiz çok duygulandirdi. Sehitlerimizi ziyaret ettik, dua ettik. Iki ülke halklari arasinda gerçek bir dostluk var. Gerek bugün ziyaret ettigim sehitliklerimiz ve bu müze dostlugumuzun ve dayanismamizin çok eskiye dayandigini gösteriyor. Geçmisimizden, ecdadimizda ve tarihimizden güç alarak gelecege de birlikte yürüyecegiz” ifadelerini kullandi. Çavusoglu ayrica, toplantilarin son derece verimli geçtigini aktardi.
Kaynak: İHA