Yunanistan Basbakani Miçotakis'in Talimatiyla Iktidar Milletvekili Bogdanos Partisinden Ihraç Edildi

Yunanistan'da mecliste yol açtigi gerginlik nedeniyle, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin Milletvekili Konstandinos Bogdanos, Basbakan Kiryakos Miçotakis’in talimati ile partisinden ihraç edildi.

Yunanistan’in Fransa ile imzaladigi savunma is birligi anlasmasinin parlamentoda görüsüldügü sirada, Bogdanis’in Yunanistan’in “komünist tehdit” ile karsi karsiya olduguna yönelik açiklamalari, Disisleri Bakani Nikos Dendias ve muhalefetteki Yunanistan Komünist Partisi (KKE) milletvekillerinin tepkisine yol açti.

Enosis fikrinin savunucusu ve EOKA terör örgütünün kurucularindan Yorgos Grivas’in "Üç düsmanimiz vardir: Ingilizler, Türkler ve Komünistler" dedigini ifade eden Bogdanos, Yunanistan için en büyük düsmanin komünistler oldugunu ileri sürdü.

Disisleri Bakani Dendias, Bogdanos'un açiklamalari üzerine parlamentoda yaptigi konusmada, "Ben burada hükümeti temsil ettigim sürece, hepimizin birlik olmasi adina, böylesi bir çaba hos görülmeyecektir." dedi.

Hükümet kaynaklari ise Bogdanos’un daha önce de benzer davranislari nedeniyle uyarildigini, bu tür davranislarin kabul edilemez oldugunu ve modern Avrupa merkez saginda yerinin olmadigini belirtti.

- Bogdanos, sosyal medya paylasimi ile de tepki toplamisti

Geçen yil kapatilan asiri sagci Altin Safak Partisine yakin oldugu Yunan basininda ileri sürülen Bogdanos'un eylül ayinda Atina merkezindeki bir anaokulunun ögrenci listesini, listede çok sayida yabanci ögrenci ismi oldugunu öne sürerek sosyal medyada yayinlamasi kamuoyunda tepkiye yol açmisti.

Kaynak: AA