Rektör Ünal, ISIF 2021'Den Ödül Alan Akademisyenleri Kutladi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 6. Istanbul Uluslararasi Bulus Fuari’nda (ISIF 2021) ödül almaya hak kazanan akademisyenleri agirlayarak tebrik etti.

Rektör Ünal, ISIF 2021'Den Ödül Alan Akademisyenleri Kutladi
Rektörlükte gerçeklesen görüsmede Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ödül sahiplerini tek tek kutlayarak kendilerine basarilarinin devamini diledi. Ziyarette Rektör Ünal, 182 yerli, 72 yabanci olmak üzere 254 bulusun katildigi ISIF 2021’de ödül alan akademisyenlere tesekkür belgesi ve üniversitenin hediyelerini takdim etti.

“Üniversitenin ileriki süreçte neleri basarabilecegini göstermesi açisindan önemli”

Rektör Ünal, yaptigi degerlendirme konusmasinda akademisyenlerin kazandiklari ödüllerin OMÜ’nün ileriki süreçte neleri basarabilecegini göstermesi açisindan son derece önemli oldugunu söyledi.

Rektör Ünal, ISIF 2021’de OMÜ’nün ortaya koydugu performansta akademisyenlerin bireysel çabalarinin da oldugunu belirtti.



“TEKNOFEST’i üniversite adina bir degisimin baslangici olarak görmek istiyoruz”

2022 TEKNOFEST’in Samsun’da gerçeklesecegini hatirlatan Rektör Ünal, “Üniversite yönetimi olarak olayi farkli degerlendirmek istiyoruz. TEKNOFEST’i üniversite adina bir degisimin baslangici olarak görüyoruz. Üniversitenin varlik nedeninin egitim ve AR-GE çalismalari oldugu bilincindeyiz. Bu alanlarda ne kadar güçlü olursak 2022’deki TEKNOFEST’te basarimiz o kadar artacak. Gelecege yönelik bir perspektifiz olacak önümüzdeki süreçte alt yapi ve donanim çalismalarini arttiracagiz” ifadelerini kullandi.

“Lisans düzeyindeki ögrenciler AR-GE çalismalarina yönlendirilmeli”

Lisans düzeyinde egitim gören ögrencilerin AR-GE’ye yönlendirilmesi gerektiginin de altini çizen Rektör Ünal, “Bunu üniversite egitiminin bir parçasi olarak görüyoruz. OMÜ’yü tercih eden ögrenci, AR-GE imkânlarindan faydalanabilecegini bilerek tercih edebilmeli. Onun tercihini etkileyecek bir sonuç hedefliyoruz. Lisans düzeyindeki ögrencilerin OMÜ’nün imkânlardan faydalanarak düsünce üretecek ve düsünceyi projeye dönüstürecek yeteneklere sahip olmasi gerek. Bu noktada akademik danismana ihtiyaç var. Tüm akademisyenlerimizin arastirma yapmadiklari durumlarda, danisman olarak sisteme katilmasini arzu ediyoruz” seklinde konustu.

Ziyaret, hatira fotografi çekilmesinin ardindan son buldu.

Ödül almaya hak kazanan projeler ve arastirmalar

Ondokuz Mayis Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) Patent Portföyü’nde bulunan 8 patente ISIF’21’de 4 farkli alanda ödül verildi.

Bir patent altin madalya, 2 patent gümüs madalya, 4 patent bronz madalya alirken bir patent IFIA özel ödülüne layik görüldü.



Bir altin, 2 gümüs, 4 bronz madalya ve bir özel ödül

OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Atik Alüminyum Temelli Çok Katmanli Hibrit ve Fonksiyonel Dereceli Kompozit Köpük ve Bunun Üretim Yöntemi adli patenti ile IFIA Özel Ödülü’ne layik görüldü.

Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Canan Seren, Mühendislik Fakültesi Doktor Ögretim Üyesi Ismail Iseri ve Saglik Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Sema Gül Türk’ün Yenidogan Bebeklerde Beyin Felci Tespit Sistemi adli patenti altin madalya almaya hak kazanirken OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özbey ve Ugur Karakurt’un Hafif Köpük Beton Isi Yalitim Plakasi ve Blok Duvar Malzemesi Üretim Yöntemi ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Özcan ve Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu Doktor Ögretim Görevlisi Abdülvahap Çakmak’in Dizel, Biyodizel veya Dizel/Biyodizel Yakitlar Için Bir Yakit Katkisi adli patenti gümüs madalya almaya hak kazandi.

Tip Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Bakay, Arastirma Görevlisi Onur Yontar’in Minimal Invaziv Cerrahide Uterus Manipülatörü adli patenti, Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Münir Anil’in Çavdar Unundan Mayali/Mayasiz Unlu Mamül Yapimi için Hamur Yogurma Makinasi adli patenti, Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Öztürk’ün Otomatik Biyogaz Depolama Sistemi adli patenti, OMÜ Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bahittin Topaloglu ve Samsun Üniversitesi Doktor Ögretim Üyesi Bilal Sungur’un Pelet Yakitina Sivi Yakit Emilimini Saglayan Depo Tasarimi adli patenti ise bronz madalya almaya hak kazandi.

ISIF’21 Nedir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararasi Bulusçular Birligi Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teskilati(WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfinin destekleri ile 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde Istanbul Atatürk Havalimaninda gerçeklestirilen “6. Istanbul Uluslararasi Bulus Fuari ISIF21”’in temel hedefi, büyük çabalar sonucunda ortaya çikarilan buluslarin; tanitilmasi, farkindalik yaratilmasi, halkla, üretici ve yatirimciyla bulusturulmak. Geçtigimiz son bes yilda dünyanin farkli cografyalarindan bulusçu, arastirmaci ve yenilikçileri bir araya getirme görevini mükemmel bir sekilde yerine getiren ISIF, pandemi sartlari nedeniyle bir yil aradan sonra yeniden fiziksel olarak dünya bulusçularini Istanbul’da bir araya getirdi.
Kaynak: İHA