ABD-Israil Stratejik Danisma Grubu Beyaz Saray'da Toplandi

Beyaz Saray'da gerçeklestirilen ABD-Israil Stratejik Danisma Grubu toplantisinda, iki ülke arasinda açik ve yapici diyalog ile yakin is birliginin genisletilmesi konusunda mutabik kalindi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptigi yazili açiklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan'in bugün ABD-Israil Stratejik Danisma Grubu toplantisi için Beyaz Saray'da Israil Ulusal Güvenlik Danismani Eyal Hulata ve üst düzey Israilli yetkililere ev sahipligi yaptigini belirtti.

Taraflarin, bölgenin güvenligi ve istikrarini etkileyen sorunlar hakkinda görüs alisverisinde bulundugunu aktaran Horne, "Sullivan, Baskan Biden'in Israil'in güvenligine ve Iran'in asla nükleer silah sahibi olmamasina iliskin verdigi taahhütleri yeniden dile getirdi." ifadesini kullandi.

Sullivan'in, Iran konusunda hedeflere ulasmak için en etkili yöntemin diplomatik yollar olduguna, ancak bu yol ise yaramazsa diger seçenekleri arayacaklarini söyledigini aktaran Horne, taraflarin açik ve yapici diyalog ile yakin is birliginin genisletilmesi konusunda mutabik kaldiklarini bildirdi.

Kaynak: AA