Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Rumkale Cam Terasi'ni Gezdi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, Firat Nehri üzerinde bulunan ve yapimi tamamlanan Rumkale Cam Terasi'ni ziyaret etti.



Alpaslan, beraberinde Gaziantep Valisi Davut Gül, Malatya Valisi Aydin Barus, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile yapimi kisa süre önce tamamlanan Rumkale Cam Terasi'ni gezdi.

Alpaslan, buradaki konusmasinda emegi geçenlere tesekkür ederek, söz konusu cam terasi çok begendigini söyledi.

Kovid-19 salgini sonrasi deniz turizmin yaninda inanç, gastronomi ve kültür turizme olan ilginin daha da arttigini ifade eden Alpaslan, söyle konustu:

"Gaziantep ve bölge basta olmak üzere kültür, doga, inanç, gastronomi alanini çok daha gelistirerek, Türkiye'nin turizm potansiyelini çok daha üst düzeye çikartacagiz. Cam teras tesisini hem kente hem de Türkiye'ye kazandiriyoruz. Bu tesisin de tanitimin çok daha iyi yaparsak Türkiye ve dünyanin her yerinde buraya insan gelecek. Böylelikle Türkiye ve kent kazanacaktir. Türkiye'deki cam teraslar her biri birbirinden güzel. Projeleriyle yapimlariyla onaydan geçmeden yapilamiyor. Her biri çok güzel ama Rumkale'yi farkli kilan olaganüstü doga güzelligi ve Firat’in güzellikleri burada."

Fatma Sahin ise Rumkale'de ki essiz güzelligin insanlarin rahat görmesi ve tadini çikarmasi amaciyla yürüttükleri tesislesmenin sonuna yaklastiklarini belirtti.

Sahin, Rumkale'de büyük bir tarih ve medeniyetin bulunduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Rumkala'deki güzellikleri dünyaya anlatmak istiyoruz. Tesisleri artik tamamladik. Insallah bundan sonraki süreçte daha fazla buraya tanitarak herkesin buraya gelmesini saglayacagiz. Sehirlerin yarisma devri bitti, bölgesel kalkinma var. Bütün Firat'ta herkesin birbiriyle elindekilerini paylasma durumu var. O yüzden keyif almak istiyorsan, kesif yapmak istiyorsan Firat'a geleceksin."

Kaynak: AA