KAYMEK 'Suurlu Gençlik' Projesiyle Gençleri Gelecege Hazirliyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK)’in Suurlu Gençlik Projesi kapsaminda sosyal belediyeciligin en güzel örneklerini sergileyerek, gençleri gelecege hazirliyor.

KAYMEK 'Suurlu Gençlik' Projesiyle Gençleri Gelecege Hazirliyor


KAYMEK A.S. Suurlu Gençlik Projesi kapsaminda gençlik merkezlerindeki ögrencilerine Türkiye’nin en büyük gökevi Kayseri Bilim Merkezi’nde bulunan Sanat Atölyesi, Fen Atölyesi, Robotik Atölyesi, Gökyüzü Gözlemleri ve Astronomi Egitimleri gibi birçok atölyede birbirinden farkli egitimler sunuyor. Atölyelerde toplamda bin 200 ögrenci eglenerek, ögrenmenin keyfini yasadi.

SANAT VE FEN ATÖLYELERI HEM SANAT HEM DE EGITIM YAPILIYOR

Kayseri Bilim Merkezi’ndeki Sanat Atölyesi’ne Suurlu Gençlik Proje kapsaminda 261 ögrenci katilarak, hem katilimcilarin hayal gücü, el becerilerini gelistiriyor, hem de sanatsal yeteneklerine katkida bulunuyor. Sanat Atölyesi’nde Tas Boyama basta olmak üzere; Origami, Kaleydeskop Yapimi, Tasarla Çalistir, Atik Malzeme Atölyesi gibi birçok faaliyet gerçeklestiriyor. Fen Atölyesinde ise, kimyasal ve biyolojik süreçlerin nasil gerçeklestigini, çocuklara gözlemler yardimiyla sorgulamak, arastirarak ögretmek hedeflendi. Fen Atölyesi’ne proje baslangicindan bu yana 496 ögrenci katildi.

Ögrenciler, Renkli alevler, C vitamini Tayini, Nesneler Neden Yüzer, Virüs Modelleme, Bakteriler Mikroskobumda, Motorlu Rüzgar Gülü Yapma, Günes Pilinden Araba Yapma, Bukalemun Deneyi, Iletken Çizgi Izleyen Araba gibi birçok faaliyetle sayesinde eglenerek, ögrendi.

Diger bir atölye ise, yazilim, kodlama, ve robotik gibi disiplinler teknoloji çaginin temelini olusturan Robotik Atölyesi. Ögrenciler burada ilgili konulari uygulamali bir sekilde ögrenerek, süreç sirasinda ortaya çikabilecek problemlerin belirlenmesi ve çözülmesi, ayrica mevcut sistemlerin gelistirilmesi için etkinlikler yapiyor. Suurlu Gençlik Kapsaminda Robotik Atölyesi’ne 215 ögrenci katilim sagladi. Atölyede, Resim Çizen Robot, Mbotu Tani ve Kodlama, Aurduino Kullanarak Led Yakma, Bee-bot, Makey makey gibi birçok etkinlik gerçeklestirildi.

Ayrica Suurlu Gençlik Projesi kapsaminda ögrenciler “Gökyüzü Gözlemleri” adi altinda gökyüzü farkindaligini artiyor. Gökyüzü Gözlemlerine proje kapsaminda 87 ögrenci katildi.

Gözlemler sonucunda ögrenciler astronomi alaninda kendilerini gelistirme imkani buldu.

Gökyüzü Gözlemleri içesinde Gece Gözlemleri ve Günes Gözlemleri yapildi. Ögrencilere Gökyüzü Gözlemleri yani sira, gelismis ve gelismekte olan ülkelerin temel egitimlerinde kullanilan Astronomi Egitimleri verildi.

Planetaryum ve Gökevi olarak adlandirilan sanal ortamla uzayin hayal etmesi zor olan 3 boyutlu dogasinin anlasilmasi biraz daha kolay hale getirildi.

Türkiye’nin en büyük gökevi Kayseri Bilim Merkezi’nde ögrenciler ile birlikte yapilan geziler, egitimler sayesinde astronomi içerikli film gösterilerinin yani sira kullanilan sistem ile birçok egitim verildi.

Astronomi Egitimlerine Suurlu Gençlik Projesi kapsaminda 68 ögrenci katilim sagladi.

YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ÖGRENCILERIN YETENEKLERINI GELISTIRDI

KAYMEK A.S. Gençlik merkezlerindeki ögrencilerini Kayseri Bilim Merkezi’nde bulunan Sanat Atölyesi, Fen Atölyesi, Robotik Atölyesi, Gökyüzü Gözlemleri ve Astronomi Egitimleri gibi birçok atölyede verilen egitimler kapsaminda ögrenciler sosyalleserek, bulunduklari grupla isbirligi yapabilme yeteneklerini, hayal güçlerini ve esnek düsünüp özgün tasarim yapabilme özelliklerini gelistirdiler. Tüm faaliyetler ögrencilerin el becerilerini gelistirerek, daha özgüvenli bireyler olmasini sagladi. Ayrica ögrenciler robotik kodlama ve komut sisteminin temeli olan algoritma kurabilme yetenegi kazandilar.
Kaynak: İHA