Kapadokya'da Cumhuriyet Bayrami'nda Doluluk Orani Yüzde Yüze Ulasti

Türkiye’de yerli ve yabanci turistlerin tatil listesinde üst siralarda yer alan Kapadokya’da, Cumhuriyet Bayrami nedeniyle üç günlük tatilde de doluluk orani yüzde yüze ulasti.

Kapadokya'da Cumhuriyet Bayrami'nda Doluluk Orani Yüzde Yüze Ulasti
Cumhuriyet’in 98’inci yilinin kutlandigi 29 Ekim haftasi turizmcilerin ve yerel esnafin yüzünü güldürdü. Üç günlük tatili firsat bilen yerli turistler otelleri doldurdu. Kültür turlarinin öne çiktigi bu dönemde Kapadokya bölgesini tercih eden yerli turistler konaklama yeri bulmakta zorlandi. Bayrama özel tur düzenleyen operatörler yogun talep alirken, Kapadokya otelleri doldu. Nevsehir’in Ürgüp ilçesinde baba, anne ve çocuk olarak tanimlanan birbirine bitisik üç peribacasindan olusan Üç Güzeller, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Ekim ayi doluluk ortalamasi yüzde 70’lere çikarken, 29 Ekim haftasi içinde otellerin doluluk oranlari da yüzde yüze ulasti. Doluluklar, özellikle iki yildir zor dönem geçiren esnafin islerini de hareketlendirdi.

"Gelen bir daha gelmek istiyor"

Kapadokya bölgesine ilk defa geldigini belirten vatandaslar, “Cumhuriyet Bayrami tatilini firsat bilerek hafta sonu Kapadokya’ya geldik. Erken rezervasyon yaptirmadigimiz için bütçemize göre otel bulmakta zorlandik. Her seye ragmen Kapadokya mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yer. Ilk firsatta tekrar gelmeye çalisacagiz” dediler.

"Erken rezervasyon çok önemli"

Otel isletmecisi Musa Ertas, pandemi nedeniyle turizm sektörünün çok sikintili günler geçirdigini belirtti.

Ertas, “Cumhuriyet Bayrami nedeniyle Kapadokya bölgesinde doluluk orani yüzde yüz oldu. Birçok misafirimizi agirlayamadik. Bölgede yaklasik 31 bin yatak kapasitesi var. Bu da gösteriyor ki bu hafta sonu yaklasik 31 bin kisi Kapadokya’da konakladi. Yer bulamayan ve günü birlik gelip giden misafirlerimizin sayisini da eklersek bu rakam 40 bini buluyor. Kapadokya bölgesini böyle özel günlerde gezmek ve konaklamak isteyen misafirlerimiz için erken rezervasyon yaptirmalari çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA