Japonya'da Sandik Çikis Anketine Göre, Liberal Demokrat Parti Mecliste Çogunlugu Koruyor

Japonya'da olagan genel seçime iliskin sandik çikis anketine göre, Liberal Demokrat Parti (LDP) liderligindeki koalisyon hükümeti meclis çogunlugunu sürdürecek.

Kamu yayincisi NHK'nin, oy vermenin sona erdigi yerel saatle 20.00'de yayimladigi sandik çikis anketinde, iktidardaki LDP ile ortagi Komeito'nun, mecliste hakimiyetini korudugu görülüyor.

Buna göre, çogunlugun 233 sandalyeyle elde edildigi 465 koltuklu Temsilciler Meclisinde (Suugiin) LDP-Komeito koalisyonu 240-280 arasi sandalye kazanacak.

Basbakan Kisida Fumio liderligindeki LDP'nin 212-253 sandalye kazanmasi bekleniyor. Öte yandan 2017 seçimlerinde de LDP, 276 sandalye elde etmisti.

Ana muhalefetteki Anayasal Demokrat Parti'nin (CDP) ise 100-140 arasi sandalye kazanacagi, Nippon Ishin hareketinin ise sandalye sayisinin yaklasik üç katina çikacagi kaydediliyor.

Oy sayimi sürerken NHK yayinina baglanan Basbakan Kisida, LDP olarak mecliste sandalye kaybi yasadiklarini ancak halkin, iktidari bir kez daha koalisyon hükümetine teslim ettigini söyledi.

Kaynak: AA