Hayati Paylasanlar Dernegi Ihtiyaç Sahibi Çocuklarin Yüzünü Güldürüyor

Hayati Paylasanlar Dernegi Baskani Sabri Büyükdemir: 'Ilk kez magazaya gelenler, saskinlikla etrafa bakanlar var' 'Her yil kisin gelmesine yakin AVM'lere ihtiyaç sahibi çocuklari grup grup getiriyoruz. Aileler, sabah evlerinden alacagimiz çocuklari için gözlerine uyku girmedigini söylüyor. Büyük heyecan ve mutluluk yasiyorlar'

Konya'da, Hayati Paylasanlar Dernegi, alisveris merkezine götürdükleri yardima muhtaç ailelerin çocuklarini hem gezdiriyor hem de kislik ihtiyaçlarini karsiliyor.

Konya'da sosyal medyadan bir araya gelen gönüllülerin kurdugu Hayati Paylasanlar Dernegi, hayirseverlerin destegiyle yardima muhtaç ailelerin gida, isinma, barinma ve giyim ihtiyaçlarini gidermek için çalisiyor.

Dernek, yetim ve öksüz çocuklar basta olmak üzere muhtaç ailelerin çocuklarini, ismini açiklamayan yardimseverlerin katkilariyla kislik ihtiyaçlarini karsiliyor.

Dernek, alisveris heyecanini yasatmak için gruplar halinde getirdigi 4-10 yas arasi çocuklari alisveris merkezine götürüyor. Magazada istedigi ürünü alan çocuklardan ilk kez AVM görenleri ise saskinlikla mutlulugu bir arada yasiyor.

- Dernek bu yil 2 bin çocugu giydirmeyi hedefliyor

Dernek Baskani Büyükdemir, AA muhabirine, hayirseverlerin katkisiyla geçen yil 1150 çocugun ihtiyaçlarinin karsilandigini söyledi.

Ailelerin rizasiyla evlerinden alinan çocuklarin alisveris merkezinde begendikleri ürünleri aldigini anlatan Büyükdemir, söyle konustu:

"Geçen yil 1150 çocuk giydirmistik. Bu yil da hedefimizi yüksek tutup 2 bin çocugu giydirmeyi hedefliyoruz. Hayirseverlerimiz destekliyor. Buraya getirmemizin nedeni alinan kiyafetleri evlerine götürdügünüzde çocuklar, buradaki alisveris heyecanini yasayamiyor. Alisveris merkezine geldiginde mutluluklari anlatilmaz. Ilk kez magazaya gelenler, saskinlikla etrafa bakanlar var. Merakli bakislarla istediklerini aliyor, seçiyorlar. Restoranda yemek yediriyoruz, gezdirdikten sonra oyun salonlarina götürüyoruz. Her yil kisin gelmesine yakin AVM'lere ihtiyaç sahibi çocuklari grup grup getiriyoruz. Aileler, sabah evlerinden alacagimiz çocuklari için gözlerine uyku girmedigini söylüyor. Büyük heyecan ve mutluluk yasiyorlar."

- Terlikle gezen çocuklarin kislik bot sevinci

Büyükdemir, havalarin sogudugu bugünlerde bazi çocuklarin terlikle geldigine dikkati çekerek, "Çünkü ayakkabisi yok. Bugünkü çocuklar yetim. Dernek olarak 50'ye yakin yetim aileyle ilgileniyoruz. Çocuklarin hiçbir seyi yok. Köprü vazifesi yapabiliyorsak ne mutlu. Asil kahramanlar, geri planda olan ve isimlerini vermeyen hayirseverlerimizdir. Bunlar bize ulasarak 30-40-50 çocugun masrafini üstleniyor." ifadelerini kullandi.

Çocuklarin kislik ihtiyaçlarinin 500-600 lirayi buldugunu anlatan Büyükdemir, iyilikleri çogaltmaya çalistiklarini, çocuklarin yüzlerinde mutlulugun ise en büyük motivasyonu oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA