Bingöl'de Is Yerlerine 'Kadina Siddete Dur' Stickerlari

Bingöl’de Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü personelince kentteki is yerlerine ’Bu Isyeri Kadina Siddete Dur Diyor!’ yazili stickerlar yapistirildi.

Bingöl'de Is Yerlerine 'Kadina Siddete Dur' Stickerlari
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü koordinesinde "Bingöl Kardeslik Yili" etkinlikleri kapsaminda çalisma yapildi. Il müdürlügüne bagli ekipler çarsi ve mahallelerdeki is yerlerini gezerek hem esnafi bilgilendirdi hem de is yerlerine ’Bu Isyeri Kadina Siddete Dur Diyor!’ yazili stickerlar yapistirdi. Isletmecilere olasi bir kadina siddet durumunda ne yapilmasi gerektigi konusunda bilgiler veren personel, KADES uygulamasini da tanitti. Merkez Kültür Caddesi’nde is yerlerini gezen ekipler, çalismayi periyodik olarak devam ettireceklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nde görevli Psikolog Sinem Ceren Mehmetoglu, esnaflari ziyaret ederek stickerlari yapistirdiklarini belirtti.

Mehmetoglu, “Kardeslik yili kapsaminda esnaflarimizi ziyaret ederek ‘Bu Isyeri Kadina Siddete Dur Diyor!’ stickerlari yapistiriyoruz. Esnaflarimizi siddet durumunda neler yapmalari gerektigi, nelere basvurmalari gerektigi hakkinda bilgilendiriyoruz. Özellikle erkek çalisanlarin çogunlukta oldugu esnaflari ziyaret ediyoruz. Herhangi bir siddet durumunda 112’yi arayabilir veya KADES uygulamasinda tek bir butonla en yakin kolluk kuvvetlerine çok kisa sürede ulasilabilir. Kadina yönelik siddet verilerine baktigimiz zaman Bingöl ilimiz Türkiye ortalamasinin altinda. Bu konuda ilimizin siddetle mücadelede basarili oldugunu söyleyebiliriz” seklinde konustu.

Kadina siddete karsi oldugunu belirten esnaflardan Orhan Ertugrul, “Biz kadina siddete karsiyiz. Kadina yapilan her türlü siddete karsiyiz. Kadinlar bizler için çok degerlidirler. Olasi bir siddet durumunda müdahale ederim, gücüm yetmese bile siddeti ortadan kaldirmak için elimden geleni yaparim” dedi.

Kaynak: İHA