Yikim Sirasinda Türk Bayragini Alan Is Makinesi Operatörü Açiklamasi 'Ecdadimiz Yere Düsürmedi, Biz De Düsürmeyiz'

Sultangazi’de yenileme çalismasi kapsaminda yikimi gerçeklestirilen 50. Yil Mahallesi Hizmet Binasi’nin duvarinda unutulan Türk Bayragi, is makinesi operatörü tarafindan alindi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda yasanan olayla ilgili konusan is makinesi operatörü Savas Gültekin, “Ecdadimiz hiçbir zaman bayragi yere düsürmedi, biz de düsürmeyiz” dedi.

Yikim Sirasinda Türk Bayragini Alan Is Makinesi Operatörü Açiklamasi 'Ecdadimiz Yere Düsürmedi, Biz De Düsürmeyiz'
Sultangazi Belediyesi tarafindan riskli oldugu için yenileme amaciyla yikimi yapilan 50. Yil Mahallesi Hizmet Binasi’nda, yikim çalismalari sürerken saglik ocaginin duvarinda Türk bayragi unutuldugu fark edildi. Santiye sefi Yavuz Abis’in uyarisiyla Türk bayragi, yikimi yapilan binadan alinmak istendi. Binaya girmek tehlikeli oldugu için is makinesi operatörü Savas Gültekin bayragi almak için harekete geçti. Makas adi verilen is makinesini ustaca kullanan Gültekin, Türk bayragini asili oldugu duvardan alarak sefine teslim etti. Yikim çalismalarini izleyen mahalleli, is makinesi operatörünün Türk bayragina karsi olan hassasiyetini alkislayarak takdir etti. O anlar da cep telefonu kameralariyla kaydedildi.

“Allah’a sükür yere düsürmeden bayragimizi aldik”

Is makinesinin operatörü Savas Gültekin, “Sultangazi Belediyesi’ne bagli saglik ocaginin yikiminda iç malzemeleri bosaltilirken bayrak duvarda asiliyken fark edilmemis. Is makineleriyle yikima basladik. Sefimiz duvarda asili olan bayragi telsize haber verdi. Binanin içine girerek yaya olarak almak istedik ama yikilma tehlikesi oldugu için giremedik. Makas dedigimiz is makinesiyle almayi düsündük. Allah’a sükür yere düsürmeden bayragimizi aldik” dedi.



“Ecdadimiz düsürmedi, biz de düsürmeyiz”

10 seneden beri bu isi yaptigini ifade eden Gültekin, “Bu makas operatörlügü ustalik isteyen bir is. 24-25 metre bom kullaniyoruz. Biraz ustalik gerektiriyor. 10 seneden beri yikim asamasinda çalistigimiz için ustalikla bayragimizi yere düsürmeden aldi. Bayrak hassasiyeti olarak da bütün vatandaslarimizin da bildigi gibi ecdadimiz hiçbir zaman yere düsürmedi. Biz de düsürmeyiz. Benim sehidimin kani, Mehmet’im bunun için can verdi, can aldi. Nene Hatunlarin torunuyuz biz. Biz de o bayragi yere düsürmeyiz. Düsürmememiz de lazim” ifadelerini kullandi.

“Cumhuriyet Bayrami’na denk geldi”

Gösterdigi davranistan dolayi mahalleli tarafindan alkislanan Gültekin, “Yikim esnasinda mahalleli yikimi izliyordu. Bu arada bayragi makasla aldigimiz için halk da bayrak sevgisinden dolayi alkisladilar. Onlara da çok tesekkür ederim. Tam denk geldi. Cumhuriyet Bayramimiz’da yasandi. Bu vesileyle tüm ülkemizin bayramini kutlarim” dedi.



“Operatörümüzün tecrübesi sayesinde düzgünce indirdik”

Gültekin’i Türk bayragini almasi konusunda uyaran santiye sefi Yavuz Abis, “Bina bosaltilirken bayrak duvarda unutulmus. Yikim esnasinda fark ettik. Bina tehlikeli olacagi için elle ulasip alamadik. Operatörümüzden rica ettik. Operatörümüzün tecrübesi sayesinde bayragi oradan uygun bir sekilde indirdik. Is makinesinden biz de uzanarak aldik” diye konustu.

Kaynak: İHA