Vestel, Nusrat Filminin Ana Sponsorlarindan Oldu

Türkiye’de kültür, sanat ve sporun önemli destekçilerinden Vestel, Çanakkale’ye 30 Ekim 1914 tarihinde gelen ve burada kahramanlik destani yazan Nusrat Mayin Gemisi’nin hikayesini anlatan Nusrat: Demir ve Kan filminin ana sponsorlarindan ilki oldu. 2023’te vizyona girecek film, önce Cannes Film Festivali’ne ardindan Akademi Ödülleri’ne (Oscar) katilmayi hedefliyor.

Vestel, Nusrat Filminin Ana Sponsorlarindan Oldu


Kültür sanat ve spor alanindaki sorumluluklarina bir yenisini ekleyen Vestel, Birinci Dünya Savasi sirasinda Çanakkale’de savasin kaderini ve tüm dünya tarihini degistiren Nusrat mayin gemisinin destansi mücadelesini beyazperdeye tasiyacak olan Nusrat: Demir ve Kan filminin ana sponsorlugu için anlasma imzaladi. Sirket, 30 Ekim 1914’te geldigi Çanakkale’yi geçilmez kilan Nusrat Mayin Gemisi’nin hikayesini anlatacak filme sponsorluk destegini bu anlamli günde açikladi.



Filmin yönetmenligini Ayla ve Müslüm gibi yapitlariyla taninan Türk sinemasinin basarili ismi Can Ulkay üstlenecek. Yapimci Sertug Alptekin tarafindan hazirliklarina on dokuz ay önce baslanan film, Türk sinema tarihinin Hollywood standartlarinda çekilecek ilk filmi olacak. 2023’te vizyona girmesi planlanan filmin hedefi tüm dallarda Oscar adayligi. Tüm dünyada ayni gün vizyona girecek olan film vizyona girmeden önce Cannes Film Festivali’nde de gösterilecek.

“Tarihimizin dünyaya duyurulmasina katki saglamaktan mutluyuz”

Toplumun gelisiminde sanatin rolüne dikkat çeken Vestel Ticaret A.S. Genel Müdürü Ergün Güler, “Sirket olarak sosyal sorumluluk vizyonumuz dogrultusunda en önemli evrensel degerlerden kültür ve sanata destek vermeye devam edecegiz. Türk askerinin Ulu Önder Atatürk liderliginde, destanlar yazdigi Çanakkale Deniz Zaferi’ni anlatan Nusrat: Demir ve Kan filmiyle dünya, Türklerin kahramanliklarina bir kez daha sahit olacak. Tarihimizin dünyaya ve gelecek nesillere dogru aktarilmasinda önemli bir yeri olacak bu kiymetli yapimin ana sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konustu.



Nusrat: Demir ve Kan filminin, içinde hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Dünya sinemasi açisindan birçok ilkleri barindiran bir yapit olacagini belirten Yapimci Sertug Alptekin ise sunlari söyledi: “Filmde, en ufak bir tarihsel ve askeri hataya yer vermemek adina 19 aydir hem yurt disi hem yurt içi kaynak, doküman ve hatiratlar üzerinde saglamalarla kronoloji çikartan bir arastirma ekibiyle titizlikle çalisiyoruz. Nusrat’in Komutani Yüzbasi Ismail Hakki Bey’in torunu Cihat Gündogdu ve Bas çarkçisisi Ön Yüzbasi Ali Yasar Bey’in torunu Atilla Denizalp de çalismalarimiza destek veriyor. Daha önce Çanakkale Savaslari’nin kara cephesine dair birçok film yapilmis iken esas olan deniz cephesi ve Çanakkale Deniz Zaferi hiç konu edilmemisti. Biz de tüm dünyaya, Dünya tarihini bir günde degistiren yegane olay olan Nusrat Mayin Gemisi’ni ve Çanakkale Deniz Zaferi’ni göstermeyi hedefledik. Bize bu zorlu ve uzun süreçte ilk destek olan Vestel Ailesi’ne tesekkürlerimizi sunariz.”

Birinci Dünya Savasi sirasinda Itilaf Devletleri’nin Osmanli Imparatorlugu’nu yok etmek için zamanin en büyük, o güne kadar tarihinde hiç yenilgi almamis bir donanmayla saldirdigi Çanakkale Bogazi’nda Nusrat mayin gemisi, Tophaneli Yüzbasi Ismail Hakki Bey komutasinda dünya tarihini degistirmisti. 1915 yilinin 7 Mart’i 8 Mart’a baglayan gecesi, Çanakkale’nin Erenköy bölgesindeki Karanlik Koy’a kiyiya paralel olarak 26 mayin döseyen Nusrat, Çanakkale’yi geçilmez yapan ilk hamleyi gerçeklestirmisti.
Kaynak: İHA