Samsun'da Cumhuriyet Bayrami Coskusu Konserle Renklendi

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusu düzenlenen konserle kutlandi.

Samsun'da Cumhuriyet Bayrami Coskusu Konserle Renklendi
Atakum Belediyesi ile Yesilyurt Alisveris ve Merkezi (AVM) is birligi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 98. yili dolayisiyla konser düzenlendi.

Samsunlu Piyade Uzman Çavus Harun Çaliskan’in sehit olmasi nedeniyle buruk kutlanan bayramda halk müziginin sanatçisi Sevcan Orhan, Taylan Bayri ve DJ Selo sahneye çikti. Atakum sahilinde düzenlenen konsere vatandaslar yogun katilim gösterdi. Okunan marslarla da bayram coskusu pekistirildi. Yesilyurt Alisveris ve Yasam Merkezi’nin sahil bölümünde gerçeklesen konsere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancioglu, Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ile esi Gülay Deveci, Yesilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak ve çok sayida vatandas katildi.



"Burasi bir eglence merkezi degil; burada eglenmiyoruz"

Konserdeki vatandaslarin bayramini kutlayan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Burasi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti, ilk adim kenti Samsun. Siz de Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettigi gençlersiniz. Bugün burada Türk milletinin en büyük bayramini, Cumhuriyet’imizin 98. yilini kutluyoruz. Iki yil sonra 100. yilini kutlayacagiz. Bugün acimiz var; sehit cenazemiz vardi defnettik oradan geliyoruz. Bu Cumhuriyet kolay kurulmadi. Cumhuriyet kuruluncaya, bugüne gelinceye kadar on binlerce sehidimiz oldu, on binlerce gencimiz vefat etti, topraklarin altinda kaldi. Mekke’de, Medine’de, Çanakkale’de, Inönü’de, Dumlupinar’da, Sakarya’da on binlerce sehidimiz var. Burasi bir eglence merkezi degil; burada eglenmiyoruz; Türkiye’nin Türk milletinin en büyük bayramini kutluyoruz. Bayraminiz kutlu olsun. Sevgili gençler bundan önceki sehitlerimiz ve bugün defnettigimiz sehidimiz siz bu ülkede mutlu yasayasiniz geleceginiz huzurlu, mutlu olsun diye sehit oldular. Biz bu ülkenin gelecegi, Cumhuriyet’in ilelebet yasamasi için sehit olmaya variz” diye konustu.

Kaynak: İHA