Nigde'de AK Parti 'Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi' Yapildi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu: 'Atatürk Kültür Merkezi, muhalefetin bugüne kadar yaptigi 'istemezükçe' yaklasimin ne kadar bos oldugunu ve ülkemizin enerjisini bosa harcamak için yapilan algilardan ibaret oldugunu ortaya bir kez daha çikarmistir'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, "Yeni Atatürk Kültür Merkezi, muhalefetin bugüne kadar yaptigi 'istemezükçe' yaklasimin ne kadar bos oldugunu ve ülkemizin enerjisini bosa harcamak için yapilan algilardan ibaret oldugunu ortaya bir kez daha çikarmistir." dedi

Sarieroglu, partisinin Il Baskanliginca Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi"nda yaptigi konusmada, artik eski Türkiye olmadigini, dimdik duran özgüveni yüksek bir Türkiye'nin var oldugunu söyledi.

Daima genç ve ileriyi hedefleyen bir Türkiye oldugunu belirten Sarieroglu, sunlari kaydetti:

"2023'e Cumhuriyetimizin 100'üncü yilina giderken iki güzel eserle Cumhuriyetimizin 98'inci yil dönümünü taçlandirdik. Ilk olarak Ankara'da Baskent Millet Bahçemizi vatandaslarimizla bulusturduk, sonrasinda da hepimizin heyecanla bekledigi, çok olaylarin yasandigi 'yapamazsiniz, burayi yikip AVM yapacaksiniz' dedikleri Atatürk Kültür Merkezi, Cumhurbaskanimiz tarafindan dün milletimizin hizmetine açildi. Genel Baskanimiz ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyorum. Atatürk Kültür Merkezi, muhalefetin bugüne kadar yaptigi 'istemezükçe' yaklasimin ne kadar bos oldugunu ve ülkemizin enerjisini bosa harcamak için yapilan algilardan ibaret oldugunu ortaya bir kez daha çikarmistir. Vatanimiza, milletimize ülkemize hayirli ugurlu olsun."

Sarieroglu, milletin enerjisini, heyecanini ve azmini kirmaya, Türkiye'yi kendi rotasindan çikarmaya, farkli yerlere çekmeye çalisanlarin oldugunu anlatarak, 20 yildir oyunlara gelmediklerini bundan sonra da gelmeden yollarina devam edeceklerini vurguladi.

Pandemi döneminde dünyanin, daha önce hiç yasamadigi bir süreçle karsi karsiya kaldigina dikkati çeken Sarieroglu, "Keske böyle bir süreç hiç yasanmamis olsaydi' diyerek yaptigimiz hizmetler, saglik alanindaki yatirimlarimiz, sosyal güvenlik anlamindaki bakis açimiz, yaptigimiz reformlar, yetistirdigimiz insan kaynagi sayesinde de çok sükür ki diger ülkelerle kiyasladigimizda çok basarili yönettigimiz bir süreç oldu. Canlarimizi kaybettigimiz pandemi hala devam ediyor, çok dikkat etmemiz lazim. Diger yandan da yerli, milli asimizla ilgili çalismalarimiza devam ediyoruz. Insallah en kisa zamanda tamamlanacaktir." ifadelerini kullandi.

Sarieroglu, artik hiç bir seyin eskisi gibi olmayacagi bir dönemin yasandiginin altini çizerek, "Bu dönemde ticaret, siyaset, kültürel hayat, her sey degisiyor. 20 yildir Türkiye'yi saglikta, ulasimda, egitimde, sosyal güvenlikte, her alanda nasil böyle güçlü yerlere getirdiysek insallah Kovid-19 dönemi dedigimiz, pandemi sonrasi dönemde de yeni dünya düzeninde de yeni hedeflerle güçlü, büyük Türkiye yolunda ilerlemeye devam edecegiz." diye konustu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Libya ile Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili tezkerenin geçtigini animsatan Sarieroglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Tezkere gelenegi Meclis'imizin bir çalisma sekli. Getirdigimiz tezkerelerle birlikte sinirlarimizdaki güvenligi bugüne kadar sagladik. Baris Pinari ve Firat Kalkani operasyonlarini tezkere kararlari sonrasi baslattik. Tezkerelerimizle birlikte terörle mücadelemizi kararli bir sekilde sürdürüyoruz. Meclis'te yasanan tabloyu herkes görmüstür. Terör örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini bildiklerimizin talimatiyla ülkemizin gelecegiyle ilgili beka sorunu olarak görülen terörle mücadele konusundaki tezkerelere yönelik nasil tavir sergilediklerini milletimiz açik sekilde gördü. Terör örgütleriyle dirsek temasi içerisinde olanlarin talimatiyla CHP tezkereye 'hayir' oyu vermisti ve milletimizin gönlünde bu konu bence büyük bir yara açmistir. Diger taraftan da büyükelçilerle olan süreci biliyorsunuz, muhalefetten bunlara karsi tek söz eden var mi? 10 büyükelçi Türkiye'ye parmak sallamaya kalkti ve bunlara karsi tek söz eden Millet Ittifaki içerisinden kimse gördünüz mü? Cumhurbaskanimiz daha önce Davos'ta nasil 'one minute' dediyse, daha önce yüzlerine karsi 'siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' dediyse Birlesmis Milletler'de nasil 'dünya 5'ten büyüktür' dediyse bu 10 büyükelçinin ülkelerine de 'dur' demistir."

Toplantiya, AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Baskani Emrah Özdemir, AK Parti Il Baskani Ömer Kiliç ve partililer katildi.
Kaynak: AA