Mali Müsavirler Cumhuriyet Bayramini Coskuyla Kutladi

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi (SMMMO) tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla düzenlenen programda ‘Cumhuriyet’ coskulu bir sekilde kutlandi. Programda konusan SMMM Odasi Baskani Ali Yedikaya; “Cumhuriyet Türk ulusuna birakilmis en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir degerdir” dedi.

Mali Müsavirler Cumhuriyet Bayramini Coskuyla Kutladi
Kentte bulunan bir otelin balo salonunda düzenlenen programa, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Çalisma ve Is Kurumu Il Müdür Vekili Ayse Ak, Kayseri Serbest Muhasebeci Mal Müsavir Odasi Baskani Ali Yedikaya, çevre illerden gelen oda baskanlari ve oda üyeleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan baslayan programda bando takiminin marslari ve yöresel dans ekibini zeybek gösterisinin ardindan açilis konusmasini yapan SMMMO Baskani Ali Yedikaya, cumhuriyetin seçme ve seçilme hakkinin özgür bir sekilde kullanildigini söyleyerek, ”Bugün cumhuriyetimizin 98. yilini kutlamanin sevinç ve gururunu yasiyoruz. 19 Mayis 16919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikip, milli mücadeleyi baslatmasindan 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettigi Cumhuriyet Türk ulusuna birakilmis en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir degerdir. Cumhuriyet rejiminde egemenlik kayitsiz sartsiz milletin kendisine aittir. Bu rejimde halk kendisini yönetecek kisileri yine kendisinin seçimle is basina getirdigi temsilciler vasitasi ile gerçeklesir. Cumhuriyet rejimi vatandaslarin seçme ve seçilme hakkini özgürce kullandigi seçimin adidir. Bu rejimde devlet yönetimi siniflarin, kisilerin, ailelerin veya belirli ve ayricalikli insanlarin ellerine birakilamaz. Cumhuriyet’te milletin bütün fertleri, yönetime istirak edebilir ve yönetimde söz sahibi olabilir. Çünkü cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaslar esit hak ve özgürlüklere sahiptir” ifadelerini kulladi.

SMMMO Baskani Yedikaya, “Cumhuriyet’in en büyük özelligi Türk halkini ulus olma bilincine kavusturmasi ve ferdi yurttas konumuna yükseltmesidir. Milletimiz, cumhuriyet ile birlikte milli bir devletin onurlu, bagimsizca düsünebilen ve esit haklara sahip olan yurttaslar haline gelmis, tek devletin tek ve gerçek sahibi olmustur. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlemis oldugu çagdas ve uygar bir ülke olma yolunda laik ve demokratik cumhuriyet rejimi ile kat ettigimiz mesafe tahmin edilenden daha büyüktür. Cumhuriyet’in 98. yildönümünü en içten dileklerimle kutlar, basta büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canlarini bu vatan ugruna feda eden sehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ve bu süreçte kaybettigimiz rahmetli meslektaslarimizi da minnet ve saygiyla aniyorum. 29 Ekim Cumhuriyet’in sanli bayramini en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan ise konusmasinda, “Burada güzel Kayserimizin güzel insanlari var; birlik var, beraberlik var. Insallah hep birlikte rabbim bizlere cumhuriyetimizin nice 100 yillarini kutlama mutlulugunu da yasatir. Bizden sonra ki nesillere de daha güzel bir Kayseri birakmak, daha güzel yasam sartlari olusturmak adina bizde yerel yöneticiler olarak elimizden gayreti gösteriyoruz. Cumhuriyet hepimizin bildigi gibi bir kazanim, hepimizin bildigi gibi güzellik, bir fazilet ve bir erdem. Bu kazanimlarin üzerine ne katabiliriz gayreti içerisindeyiz. Rabbim bizden sonraki nesillere emanet edilen cumhuriyeti de payidar etsin. Insallah bizden sonraki nesillerde 2. ve 3. yüzyillari görsünler. Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalsin. Hepinizin Cumhuriyet Bayrami kutlu olsun” diye konustu.

Program, ünlü ses sanatçisi Ayfer Vardar’in konserinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA