Kayseri'de Yasal Boy Limitinin Altinda Bin 400 Kilo Istavrite El Konuldu

Kayseri’de, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan gece saatlerinde su ürünleri depolarina ve toptan satis yerlerine yapilan denetimlerde, yasal boy altinda oldugu tespit edilen bin 400 kilo istavrite el konuldu.

Kayseri'de Yasal Boy Limitinin Altinda Bin 400 Kilo Istavrite El Konuldu


Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik Su Ürünleri Sube Müdürlügü ve Kocasinan Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafindan gece saatlerinde kentte faaliyet gösteren su ürünleri depolari ve toptan satis yerlerinde denetim gerçeklestirildi.

Yapilan denetimlerde 1380 Sayili Su Ürünleri Kanununa aykiri olan 93 adet strafor kutuda yaklasik bin 400 kilogram yasal boy limitinin altinda istavrit baligina el konuldu. ve isletmelere cezai islem uygulandi. Gece boyu süren denetimlerde, nakil kamyonlari açilarak kontrol edilirken, soguk hava depolardaki kutular incelendi ve sok odalarina girildi. Ayrica, mezat alanindaki baliklar kontrol edilerek, boy yasagina uygun olmayan baliklara el konuldu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, yaptigi açiklamada, "Bakanligimiza bagli tüm Il ilçe müdürlüklerince balikçi teknelerinin limana gelisinden, baligin sofraya gelisine kadar her noktada denetimler yapiyoruz. Baliklarin boylarina bakiyoruz. Sürdürülebilir balikçilik için, gelecek nesillerinde balik tüketebilmesi için, bugün de depolarda denetim yapildi. Su ürünleri yasal boy limitlerine uymayan baliklara el konuldu. Ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirildi. Balikçilarimizin avlanabilir boy limitinden küçük baliklari satmamalarini ayni sekilde vatandaslarimizdan da avlanabilir asgari boy limitlerinden küçük olan baliklari satin almamalarini özellikle istirham ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA