Izmir Depreminde Hayatini Kaybeden Umut'un 'Cumhuriyet' Resmi Afis Oldu

Umut'un babasi Oguz Perinçek: 'Onun Cumhuriyet Bayrami'na katilma ve çizdigi resmi ögretmenine ulastirma istegi bizi o gün Izmir'de tutmustu. Bu yüzden Umut’un çizdigi bu resim çok anlamli'

Izmir'deki depremde enkaz altindan kurtarilmasina ragmen hastanede hayatini kaybeden 7 yasindaki Umut Perinçek'in depremden 2 gün önce çizdigi "Cumhuriyet" resmi, afis haline getirilerek Bornova'daki buz sporlari salonunda sergilenmeye baslandi.

Izmir Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, 30 Ekim 2020'deki depremde Doganlar Apartmani enkazindan 65 saat sonra çikarilan 3 yasindaki Elif'in ayni felakette hayatini kaybeden 7 yasindaki abisi Umut'un anisini yasatmak üzere girisim baslatildi.

Umut'un depremden 2 gün önce yaptigi ve okula götürmek istedigi "Cumhuriyet" konulu resim, afis haline getirilerek Asik Veysel Rekreasyon Alani'ndaki Buz Sporlari binasina asildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Umut'un babasi Oguz Perinçek, depremden 2 gün önce Urla'daki köy evlerine gidip 4 gün orada kalmayi düsündüklerini ancak Umut'un Cumhuriyet Bayrami için resim yapmak istedigini ve o resmi 29 Ekim'de okula götürmek istedigini söylemesi üzerine plani ertelediklerini belirtti.

Ogluna salgin sartlarinda bayramlarin eskisi gibi kutlanamadigini söylediklerini ancak israr edince onu kiramadiklarini ifade eden Perinçek, sunlari kaydetti:

"Yoksa biz 30 Ekim'de evde olmayacak ve bu felaketi yasamayacaktik. Umut dogaya çok düskündü. Böcek koleksiyonu vardi ve merakli bir çocuktu. Resim yapmayi da çok severdi. Onun Cumhuriyet Bayrami'na katilma ve çizdigi resmi ögretmenine ulastirma istegi bizi o gün Izmir'de tuttu. Bu yüzden Umut’un çizdigi bu resim çok anlamli."

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer de Umut'un çizdigi resmin sadece bir binada degil Cumhuriyet umudunu tasiyan tüm kalplerde yerini aldigini ifade etti.

- Kaybedilenler anisina bisiklet turu düzenleniyor

Öte yandan Umut Perinçek anisina ailesi tarafindan kurulan Umut Perinçek Vakfi organizasyonuyla bugün depremde kaybedilen 117 can anisina bisiklet turu düzenlendi.

"Umut'a Sürüyoruz" isimli tura katilacak ilk 117 bisikletli için hazirlanan tisörtlerde de Umut Perinçek'in "Cumhuriyet" isimli resmine yer verildi.

Turun Asik Veysel Rekreasyon Alani'ndan baslayarak Doganlar Apartmani önünde sona ermesi planlaniyor.

Izmir'deki depremde yikilan Doganlar Apartmani'ndaki enkazdan anne Seher, ikiz kizlari Elzem ve Ezel ve 3 yasindaki Elif kurtarilmis, Umut Perinçek ise hastanedeki yasam mücadelesini kaybetmisti.

Kaynak: AA