Içisleri Bakani Soylu, AK Parti Tokat Danisma Kurulu Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Kimse bize vatandasin arasinda gezdigimizde parmak sallayip, 'Burasi sudur, burasi budur, burasi Kürdistan'dir' demedi, diyemedi. Kimse bize Meclis kürsüsünden fatura kesip, 'O koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz, diyetini ödeyin' demedi, diyemedi. Çünkü bizim sahibimiz millettir' '20 yildir verdigimiz mücadele, aslinda bir bagimsizlik mücadelesidir. Bu ülkenin tam bagimsizligi mücadelesidir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Kimse bize vatandasin arasinda gezdigimizde parmak sallayip, 'Burasi sudur, burasi budur, burasi Kürdistan'dir' demedi, diyemedi. Kimse bize Meclis kürsüsünden fatura kesip, 'O koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz, diyetini ödeyin' demedi, diyemedi. Çünkü bizim sahibimiz millettir." dedi.

Soylu, Hüseyin Akbas Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tokat Danisma Kurulu Toplantisi'nda yaptigi konusmada, 20 yil boyunca Recep Tayyip Erdogan ile ülke için verdikleri mücadelenin sadece bir kalkinma mücadelesi olmadigina isaret etti.

Mücadelelerinin sadece daha iyi hastaneler, daha modern hava alanlari, daha yeni otoyollarin mücadelesi olmadigini belirten Soylu, "Bilesiniz ki 20 yildir verdigimiz mücadele, aslinda bir bagimsizlik mücadelesidir. Bu ülkenin tam bagimsizligi mücadelesidir. Dün 98. yilini kutladigimiz güzel Cumhuriyeti kuran büyüklerimizin kizil elmasi olan ekonomi de sanayi de medeniyetimiz de en önemlisi inancimiz da bagimsizlik mücadelesidir. Emperyalizmin, Bati'nin bitmeyen sömürge açligina karsi bu milleti, bu ülkeyi kimsenin emrine, talimatina vermeme mücadelesidir." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in sadece otoyollar, barajlar, hastaneler yaptigi için degil, Türk milletine parmak sallayanlara karsi Davos'tan 15 Temmuz'a kadar her meydanda milleti ile beraber dik durdugu için kiymetli oldugunu vurgulayan Soylu, "Sizin davaniz, sizin emekleriniz bu davanin lideri ve Cumhur Ittifaki ile ortaya konulan irade, ülkeye istikrar getirdigi için bin yil sürecek dedikleri 28 Subat'ti bitirdigi için, PKK'yi ezdigi için, Tokat'tan yola çikan 15'lilerin yürüdügü, Misakimilli'yi kendi ruhunda hissettigi için kiymetlidir." ifadesini kullandi.

Bakan Soylu, nerede durduklarini ve neyin mücadelesini verdiklerini bildiklerini dile getirerek, söyle devam etti:

"Hafta sonlari Hakkari'de, Tunceli'de, sinirda karakollarda 3 bin metre rakimda nöbet tutan evlatlarimizla bulusuyoruz. Vatandasin arasinda geziyoruz. Kimse bize vatandasin arasinda gezdigimizde parmak sallayip, 'Burasi sudur, burasi budur, burasi Kürdistan'dir' demedi, diyemedi. Kimse bize Meclis kürsüsünden fatura kesip, 'O koltuklarda bizim sayemizde oturuyorsunuz, diyetini ödeyin' demedi, diyemedi. Çünkü bizim sahibimiz millettir. Iste onun için sinir ötesi operasyon tezkeresine oy verirken kimseden icazet almadik. Kimse bize ne yapacagimizi söyleyemedi. CHP gibi elimize, ayagimiza kimse pranga vurmadi. Kemal Kiliçdaroglu bunun izahini yapmak zorundadir. Türk askerinin ayagina neden pranga vurmak istedin? Neden bizim evlatlarimizi sinir ötesinden geri çevirmek istedin? Ne zaman kürsüye çiksan, 'Ben Kuvayimilliyeciyim' diyorsun. Madem Kuvayimilliyeciydin, neden Misakimilli'den, bize emanet edilen sinirlardan kaçtin? Bu tezkere Türkiye için bir dönüsümün, bir miladin tembihatidir."

Birilerinin talimatiyla büyükelçilerin kendilerine bildiri verdirdigini anlatan Soylu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Birileri birtakim oyunlarin ve tezgahlarin içerisinde bulunuyor. Öteki taraftan da dönüp, 'Siz artik sinirlarinizin disina çikmayacaksiniz, eger çikarsaniz hainsiniz' diyor. Bize sinirlarimizin disina kim çikma diyorsa, kim Suriye'den, Afrin'den, bir tarafta Cerablus'a, Azez'e, Resulayn'a kadar, Tel Abyad'a, Münbiç'e, Kobani'ye kadar, Türkiye'ye oradan saldirilara zemin atmak istiyorsa hain biz degiliz, hain onlardir. Birilerin talimatiyla bizim ülkemizin huzurunu bozmak, birligimiz ve beraberligimizi ortadan kaldirmak istiyorsa bilesiniz ki Türkiye'ye büyük bir tuzak hazirliyorlar. Bu millet bunun hesabini soracaktir. Afrin'den füzeleri yollasinlar. PYD, Amerika'nin destegiyle Afrin'den Cerablus'a, Azez'e kadar koridor kursunlar, Türkiye'yi tehdit etsinler. Kemal Kiliçdaroglu, bu Cumhuriyeti de bu özgürlügü de bagimsizligi da sanla serefle, kanla kazandik. Senin gibi kasetle kazanmadik. Bize neyin hesabini soracaksiniz? Biz neyin hainiyiz. Bu ülkede terörü bitirdigimiz için mi hainiz? Ayasofya'dan Allah'in ezani okundu diye mi hainiz? Bu ülkenin sehirlerine girilemiyordu, utanmaz, Sivas'tan öteye geçemiyordun. Simdi Türkiye'nin her yerinde siyaset yapma hakki elde ettin."

Avrupa ve Amerika hastanelerinde insanlar ölüme terk edilirken Türkiye'de sehir hastaneleriyle bütün dünyaya parmak isirtildigina isaret eden Soylu, söyle konustu:

"Bütün dünya sikinti çekerken Türkiye, herkese elini uzatan, gücü yettigince yardim eden ülke oldu. Yillarca cigerimize saplanmis Karabag'da Azerbaycan bayraklari ile Türkiye bayraklari yan yana sallandi. Biz neyin hainiyiz. Bu kadrolar öyle bir tarih yazdi ki Türkiye'yi öyle bir cendereden çikarip aldiniz ki AK Parti'yi kurmayi düsündügünüz ilk andan itibaren 20 yildir attiginiz her adimda ve her saldirida, her ihanet adiminda bu ülkeyi bir bataga çekmek isteyenlere asla müsaade etmiyorsunuz. Hiçbir zaman egilmediniz, bükülmediniz. Meral Hanim Siirt'e gidiyor. Ona diyorlar ki, 'Sen buraya niçin geldin, burasi Kürdistan.' Ben kötü dememisim ki. Ben sana demisim ki 6 ay, 7 ay Içisleri Bakanligi yaptin. Ben de iyi hatirliyorum o dönemi. Stajyer Içisleri Bakaniydin. Bir de beni sikayet ediyor, 'Bana Içisleri Bakani böyle söyledi' diye. Ben sana stajyer Içisleri Bakani dedim. Ustasin usta. PKK ile HDP arasinda dans etme ustasisin. Sesini çikaramiyorsun. 'Sen bu ülkenin birligi için bunu nasil söylersin' diyemiyorsun. Nasil büyükelçilere, 'Size haddinizi bildiririm' diyemediysen, dün de bu ülkenin birligine saldirana lal oldun lal, sessiz oldun."

(Sürecek)

Kaynak: AA