Dünya Müslüman Alimler Birligi Açiklamasi Müslüman Azinliklar Için Evrensel Hukuk Cephesi Olusturulmali

Dünya Müslüman Alimler Birligi Genel Sekreteri Ali Karadagi, dünyanin her yerindeki Müslüman azinliklarin haklarinin savunulmasi için evrensel bir hukuk cephesi olusturulmasi çagrisinda bulundu.

Karadagi, Hindistan'da Müslümanlara yönelik yeni bir siddet dalgasi baslamasi üzerine Twitter hesabindan açiklama yapti.

Genel Sekreter Karadagi, Müslümanlari hedef alanlara "DEAS" benzetmesi yaparak, "DEAS Hindular haftada 12 mescit yakiyor, polis neden susuyor. Müslüman azinliklarin haklarinin savunulmasi için evrensel hukuk cephesi olusturulmasi çagrisinda bulunuyorum." ifadelerini kullandi.

Hindistan'da Sivil Haklari Koruma Dernegi (APCR) tarafindan 27 Ekim'de yapilan açiklamada, ülkenin dogusundaki Tripura eyaletinde en az 16 camiye "radikal Hindu çetelerce" zarar verildigi, Müslümanlara ait ev ve is yerlerinin yakildigi belirtilmisti.

APCR'den Muhammed Huzeyfe, AA muhabirine, tahrip edilen 16 camiye Vishwa Hindu Parishad (Dünya Hindu Konseyi-VHP) örgütüne ait bayraklarin dikildigini ifade etmis, en az 3 caminin ise yakildigini aktarmisti.

Kaynak: AA