CHP Genel Sekreteri Böke, Nigde'de 'Dünden Bugüne Kadin Ve Ekonomi' Konferansina Katildi

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Nigde'de "Dünden Bugüne Kadin ve Ekonomi" konferansina katildi.

Böke, Il Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen konferansta yaptigi konusmada, bugün yasanilan her seyin kaderden kaynakli olmadigini söyledi.

Iktidarin gücünü elinde tuttugunu, bilerek isteyerek belli siyasi tercihler kullanarak bir düzen kurdugunu vurgulayan Böke, sunlari kaydetti:

"Eger bu bir kader degil, siyasi tercihlerden sekillenmis bir düzenden kaynaklaniyorsa o zaman farkli siyasi tercihlerle düzeni degistirmek mümkün olur. Düzen degistiginde de sonuçlar farkli olur. O düzeni degistirecegiz. Düzeni degistirecek siyasi reçete ve siyasi irade bizde var. Meselenin bir kaderden kaynakli olmadigini, yanlis yönetimle sinirli olmadigi, bilerek isteyerek siyasi tercihlerle sekillendigini asla unutmayalim. Farkli siyasi tercihlerle sonuçlarin degisecegi gerçegi de ortada duruyor."

Böke, son 7 yildir yoksullasildigini öne sürerek, "Eger yeniden zenginlesen, refah içerisinde yasayan refahi hakça paylasan bir gelecek kuracaksak önce degistirmemiz gereken sey yoksullasmaya yol açan tek adam. Tek adam rejimi Türkiye'yi fakirlestiriyor. O zaman ne degismeli sorusunun yaniti burada yatiyor." ifadelerini kullandi.

Konferansa, CHP Nigde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Il Baskani Erhan Adem ve partililer katildi.

Kaynak: AA