Battaniyeye Sarip Parka Gömdügü Köpegini, Çöp Kamyonunda Görünce Çileden Çikti, Ortalik Karisti

Antalya’da bir vatandas ölen engelli kangal köpegini parktaki toprak alana battaniyeye sarip gömdü, çevredekiler polise ‘ceset gömüyor’ ihbarinda bulundu. Gömüldügü yerden çikartilan köpek ise belediyenin temizlik görevlilerince hidrolik sikistirmali çöp konteynerine konulunca ortalik bir anda karisti. Belediye görevlileri ile hayvanseverler arasindaki 1 saatlik tartisma, köpegin hayvan nakil araciligiyla gömülecegi alana götürülmesiyle son buldu.

Battaniyeye Sarip Parka Gömdügü Köpegini, Çöp Kamyonunda Görünce Çileden Çikti, Ortalik Karisti
Muratpasa ilçesinde yasayan evcil hayvan fotografçisi Serkan Gökkaya, sokakta 10 yasinda kör ve engelli bir kangal köpegi buldu. Bakima ihtiyaci olan köpegi sahiplenen Gökkaya, belediye ve komsularinin destegiyle, atil bir alani barinaga çevirdi, trafoyu da resim ve süslemelerle boyatti. Persembe gecesiyse ‘Aslan’ ismini verdigi köpegi hastaligindan dolayi öldü. Gökkaya, sabah saatlerinde ise yasadigi sitenin yakinindaki bir parka köpegini battaniyeye sararak gömdü. Çevredekiler ceset gömüldügünü düsünerek polisi aradi. Ihbar üzerine parka gelen polis ekipleri, gömülen alanin açtirinca köpek ölüsüyle karsilasti. Bunun üzerine bölgeye zabita ekipleri çagrildi.

Köpegini çöp kamyonunda görünce çilgina döndü

Polis ekipleri olay yerinden ayrilirken, bu sirada basi agridigi gerekçesiyle evine ilaç almaya çikan Gökkaya, döndügünde köpegini hidrolik sikistirmali çöp kamyonunun içinde görünce çilgina döndü. Bir kadin ise köpegin o halini görünce uzun süre gözyasi döktü. Belediye görevlileri, Gökkaya ve diger hayvanseverler arasinda uzun süren tartismalar yasandi. Belediye görevlileri, uygun araç bulunamadigi için çöp kamyonuyla götüreceklerini söylerken, hayvanseverler ise köpegin preslenerek çöpe atilacagini ileri sürdü. Ekipler, köpegin sahibine beraber gitme teklifini ilettiklerini ancak kabul edilmedigini, sorunun bu yüzden çiktigini söyledi.

Hayvanseverler köpegin zarar görmeyecegine ikna edilemeyince çöp kamyonundan çikartilarak gömülen alana tekrar konuldu.

“Sarinin yanina çikarim”

Gerginlikte tartismaya sonradan dahil olan bir vatandasa zabitanin ‘beni tahrik etmeyin’ sözlerine vatandas, ‘ Senin adin ne? Iki tane vursam ölürsün. Hayvani çöp kamyonuna koyuyorsunuz, senin annenin babani koysunlar ister misin” diye karsilik verirken, köpegin sahibi Gökkaya da, “Hayvan degil, aslan o. Benim üzerimde kayitli” dedi.

Tartisma, çevredekilerin araya girmesiyle yatistirildi.

“Ceset gömüyor diye ihbar etmisler”

Yapilanlarin dogru olmadigini belirten köpegin sahibi, Serkan Gökkaya, “Köpegimi sokakta bulmustum. 10 yasinda kangal. 3 aydir tedavi ettiriyoruz. Herkes destek çikti, biz de belediyenin atil olan bir alanini onun için güzel bir barinak haline getirdik. Ömrü oldugunca orada yasasin istedik. Bu ise kendimi adadim. Güzel de bir yer yaptik ama nasip olmadi. Gece öldü. O saatte gömmedim yanlis anlasilmasin diye. Gündüz herkesin gözü önünde gömdüm. Ceset gömüyor diye ihbar etmisler. Bir sürü polis, zabita geldi. Belediyeden alacaklarini söylediler, çöp kamyonuna koymuslar. Çöp kamyonuna koymak nedir. Hayvan mezarligi yok, arastirdim bulamadim. Köpegimi bu sekilde kabul etmiyorum” dedi.



Nakil araciyla götürülüp ormanlik alana gömüldü

Yaklasik 1 saat süren tartisma, yine zabita tarafindan bölgeye çagrilan hayvan nakil aracinin gelmesiyle tatliya baglandi. Köpek, gömüldügü alandan tekrar alinarak nakil araciyla Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yakinlarindaki ormanlik alana gömüldü.
Kaynak: İHA