Amasyali Muhtardan Kaygilandiran Duyuru Açiklamasi 'Mahallemde 500'E Yakin Kisi Asisiz'

Amasya’da yaklasik 10 bin nüfuslu mahallesinde hedef nüfustaki 500 kisinin asisiz oldugunu ögrenmesi üzerine kaygilanan Hizirpasa Mahallesi Muhtari Osman Öngül, Kovid-19 asisina erisimin kolayca olmasi için muhtarlik bürosunu asi ekibine tahsis etti. Telefonla ve sosyal medya araciligiyla asisizlara duyuru yapan muhtarin çagrisi üzerine sadece 13 kisi gelerek asi yaptirdi.

Amasyali Muhtardan Kaygilandiran Duyuru Açiklamasi 'Mahallemde 500'E Yakin Kisi Asisiz'
Korona virüs (Kovid-19) risk haritasinda mavi renkte bulunan kentte 279 bin 991 olan hedef nüfusta 1. doz asi yaptiranlarin orani yüzde 90.71, ikinci doz asilama orani ise yüzde 84.29 olarak kayitlara geçti. Bu orani çogaltmak için faaliyetler sürdüren Amasya Il Saglik Müdürlügü muhtarliklarla iletisimini artirdi. Hizirpasa Mahallesi muhtarliginda asi ekibi görev aldi. Muhtarliga ekibin gelecegini bir gün önceden telefon, anons ve sosyal medyadan duyuran Hizirpasa Mahallesi Muhtari Öngül, gün boyunca gelen kisi sayisinin 13 oldugunu açikladi.

Mahallesinde 500’e yakin kisinin asilanmadiginin bildirilmesinden çok kaygilandigini vurgulayan evli ve 3 çocuk babasi Öngül, “Telefon açarak ve sosyal medya duyurulari araciligiyla onlara ulasmaya çalistik. Ancak 13 kisiyi asilayabildik. Mahalle nüfusumuz 10 bine yakin. Verilere göre 500 asisiz 10 bin kisilik bir mahallede çok fazla ve tedirgin edici” diye konustu.

Henüz asi olmayanlari davet eden Öngül, “Ben bu zamana kadar virüse yakalanmadim. Asilarimi düzgün oldum. Belki yakalanmissam bile farkinda bile olmadim. Çünkü bunun en büyük faydasi asi. Kentimizin daha mavi olmasini temenni ediyoruz. Bunun saglanmasi için çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA