AK Parti'li Sahin'den Kiliçdaroglu'na 'Tezkere Ve Büyükelçi' Tepkisi Açiklamasi

'Ey Kemal Kiliçdaroglu, iki yil önce Türkiye'nin çikarlari için 'Evet' dedigin bu tezkereye bugün kimin çikarlari için 'Hayir' diyorsun? Çik, bunun cevabini Türkiye'ye ver. 2019'dan bu yana ne degisti? Terör tehdidi mi ortadan kalkti? Artik Mehmetçiklerimizin korunmasi gerekmiyor mu? Ne degisti? Çik ve açikla' 'Agizlarini her açtiklarinda ögretmenlere, emeklilere, çiftçiye, memura, bürokrata, sanatçiya hakaret yagdiran Kemal Kiliçdaroglu, büyükelçilerin bu açiklamasi karsisinda süt dökmüs kediye döndü'

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, "Ey Kemal Kiliçdaroglu, iki yil önce Türkiye'nin çikarlari için 'Evet' dedigin bu tezkereye bugün kimin çikarlari için 'Hayir' diyorsun? Çik, bunun cevabini Türkiye'ye ver. 2019'dan bu yana ne degisti? Terör tehdidi mi ortadan kalkti? Artik Mehmetçiklerimizin korunmasi gerekmiyor mu? Ne degisti? Çik ve açikla." dedi.

Sahin, partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda yaptigi konusmada, bu kadar çok sayida terör örgütüyle mücadele eden baska bir ülke olmadigini söyledi.

Bir yandan PKK, bir yandan DHKP-C, bir yandan FETÖ, bir yandan DEAS, bütün terör örgütlerinin ahtapotun kollari gibi ülkeyi bogmaya çalistigini dile getiren Sahin, söyle konustu:

"Iste biz bütün bunlarla mücadele ederken maalesef bize ayak bagi olan, milli meselelerde dahi yanimizda yer alamayan bir muhalefet anlayisi ile bir muhalefet bloku ile karsi karsiyayiz. Biz arzu ediyoruz ki en azindan milli meselelerde, en azindan milli menfaatlerimizde ortaklasabilelim. Ancak hepimiz sahit olduk, geçtigimiz günlerde Amerika Birlesik Devletleri, Almanya ve Fransa'nin büyükelçilerinin oldugu 10 büyükelçi, ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili bir açiklama yaptilar. Tavsiye ve telkinlerde bulundular. Biz arzu ederdik ki muhalefet en azindan burada milli bir durus sergileyebilsin. En azindan arzu ederdik ki muhalefet bu durum karsisinda 'Siz kim oluyorsunuz da bizim iç islerimize karisiyorsunuz, siz kim oluyorsunuz da bizim bagimsiz mahkemelerimize talimat veriyorsunuz?' diyebilsinler. Ancak maalesef öyle olmadi. Agizlarini her açtiklarinda ögretmenlere, emeklilere, çiftçiye, memura, bürokrata, sanatçiya hakaret yagdiran Kemal Kiliçdaroglu, büyükelçilerin bu açiklamasi karsisinda süt dökmüs kediye döndü. Kemal Kiliçdaroglu'nun kof kabadayiliginin da yalnizca milletimize dönük oldugunu bu hadise sonrasinda bir kez daha görmüs olduk."

Sahin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, büyükelçilerin "istenmeyen adam" ilan edilecegini açikladiginda muhalefetin adeta bu 10 büyükelçinin derdine düstügünü belirterek, "Muhalefet bloku, kendileri gösteremedikleri durusu Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan gösterdigi için onu suçlayan söylemlerde bulundular. Adeta bir anda tutustular. Muhalefet bizleri suçlarken yürütülen diplomasi sayesinde bu 10 büyükelçi, Viyana Sözlesmesi'nin 41. maddesine riayet edeceklerini açikladilar ve teyit ettiler. Nereden nereye gelmis bir Türkiye ile karsi karsiyayiz. 'Masada güçlü bir Türkiye var.' derken biz içi bos bir hamaset yapmiyoruz, bir temenniyi dile getirmiyoruz, bir özlemi dile getirmiyoruz. Apaçik bir hakikati dile getiriyoruz. Artik masada da saha da güçlü bir Türkiye vardir." diye konustu.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'nun büyükelçilerin derdine düstügünü ifade eden Sahin, "Sen önce kendi derdine düs. Kendi derdine yan. Girdigin her seçimde bu millet sandikta seni istenmeyen adam ilan ediyor, sen önce bununla yüzles. Insallah önümüzdeki seçimlere surada yaklasik 18-20 ay gibi bir süre kaldi. Çok çalisacagiz, çok gayret edecegiz ve Kemal Kiliçdaroglu ve dostlarina bir kez daha sandikta gereken cevabi verecegiz. Bir kez daha boylarinin ölçüsünü alacaklar." dedi.

- "CHP, HDP'nin tehditlerine boyun egmistir"

Geçen sali günü Meclis'te Irak ve Suriye tezkerelerinin görüsülerek kabul edildigini animsatan Sahin, bu tezkerelerin terörü kaynaginda kurutmayi, Türkiye'nin sinirlarinda terör koridorunun önüne geçmeyi sagladigini belirtti.

Bu tezkerelerle sehirlerin güvenliginin saglandigini, sehirlere terör saldirisi tehdidinin bertaraf edildigini vurgulayan Sahin, sözlerini söyle sürdürdü:

"CHP, daha önce 2019'da ve 2020'de bu tezkerelere 'Evet' derken bu sefer 'Hayir' dedi. Iki yil önce Kemal Kiliçdaroglu, 'Içimiz yanarak evet diyoruz.' demisti. Herhalde bu sefer 'Hayir' diyerek yüreklerini soguttular. Tabii sadece bunu söylememisti Kemal Kiliçdaroglu, 'Orada askerlerimiz var, o askerleri korumamiz lazim. O askerlerin burnunun kanamamasi lazim.' demisti. 'Türkiye'nin çikarlarini savunuyoruz, savunmaya devam edecegiz.' demisti. Ey Kemal Kiliçdaroglu, iki yil önce Türkiye'nin çikarlari için 'Evet' dedigin bu tezkereye bugün kimin çikarlari için 'Hayir' diyorsun? Çik, bunun cevabini Türkiye'ye ver. 2019'dan bu yana ne degisti? Terör tehdidi mi ortadan kalkti? Artik Mehmetçiklerimizin korunmasi gerekmiyor mu? Ne degisti? Çik ve açikla. Elbetteki bunu açiklayamaz ma bizim ne oldugunu açiklikla, açik yüreklilikle ortaya koyabilmemiz gerekiyor.

CHP, HDP'nin tehditlerine boyun egmistir. CHP, HDP'nin yörüngesine girmistir. CHP, PKK'nin masasi haline gelmistir. CHP, PKK'nin abiligine soyunmustur. CHP'nin ipleri Kandil'in eline geçmistir ve CHP, HDP'nin oyuncagi haline dönüsmüstür."

- "Bugün HDP araciligiyla CHP, Kandil'den talimat aliyor"

Sahin, bugün Ankara'da, Istanbul'da, sehirlerde bombalar patlamiyorsa bunun büyük oranda sinir ötesi harekatlardan kaynaklandigini söyledi.

"Bugün Erenler, Aybükeler sehit olmuyorsa bu tezkerelerin saglamis oldugu operasyonel güç sayesinde gerçeklesmistir." diyen Fatih Sahin, konusmasini söyle tamamladi:

"Tezkereye 'Hayir' demek, PKK ile HDP ile is birligini tasdik etmek demektir. Tezkereye 'Hayir' demek, terör baronlarina, terör odaklarina payanda olmak demektir. Tezkereye 'Hayir' demek, Türkiye'nin, sehirlerimizin terör saldirilarina açik hale gelmesine riza göstermek demektir. Geldigimiz noktada bugün CHP, Kandil'den talimat alir hale gelmistir. Bugün HDP araciligiyla CHP, Kandil'den talimat aliyor. Yarin dogrudan talimat almaya baslarsa buna da hiç sasirmayiz.

Onlar kimden talimat alirsa alsin, kimlerin masasi haline gelirse gelsin, biz büyük Türkiye ideali ugruna var gücümüzle çalismaya devam edecegiz."

Kaynak: AA