AK Parti'li Özhaseki'den Kayseri-Ankara Arasi Hizli Tren Hatti Açiklamasi Açiklamasi

'Allah'in izniyle hiç kimse endise etmesin, bizim iktidarimiz döneminde Ankara'ya hizli tren isi baslayacak ve bunu da ölmeden görecegiz. Kredi görüsmeleri son asamasinda'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Kayseri-Ankara arasina yapilacak hizli tren hatti projesine iliskin kredi görüsmelerinin son asamada oldugunu bildirdi.

Melikgazi Belediyesince Battalgazi Mahallesi'nde yapilan kentsel dönüsüm projesinin temel atma töreninde konusan Özhaseki, kentsel dönüsümün kolay olmadigini, ev sahiplerinin yeni evi daha büyük ve düsük fiyatta istedigini dile getirdi.

Türkiye'deki belediyelerin bunu karsilamakta aciz kaldigini ancak Kayseri'nin kentsel dönüsümde öncü oldugunu ifade eden Özhaseki, "Gitmedigim sehir kalmadi, Kayseri kadar imari düzgün olan, kentsel dönüsümü hakkiyla yapan sehir yok. Bunlari yapmamizin bir nedeni de depreme hazirlik. Eger düzgün evler yapilmazsa tek katli ev de çöker, iki katli ev de çöker. Eger siz onu statigine uygun sekilde hesaplayarak yaparsaniz 50 katli da olsa hiçbir sey olmaz, rahatça oturursunuz. Japonya'da 50 katli binalar var, insanlara depremde bir sey olmuyor." diye konustu.

- Hizli tren projesi

Özhaseki, zaman zaman siyasilerden Kayseri'de yapilan yatirimlarla ilgili elestiriler duyduklarini kaydetti.

"Herkes elini vicdanina koysun, Kayseri 10 yil önceki Kayseri mi, 20 yil önceki Kayseri'mi?" diye soran Özhaseki, söyle devam etti:

"30 yil önceki Kayseri'yi ve çevresindeki illeri bir düsünün. Kayseri, içlerinde parlayan yildiz gibi. En çok yatirimi burasi almistir. Millet Bahçesi'ni Çevre ve Sehircilik Bakanligi, havaalanindaki genisletmeyi Ulastirma Bakanligimiz yapiyor, Belsin'den Sehir Hastanesi'ne giden hatti Ulastirma Bakanligi yapiyor. Allah'in izniyle hiç kimse endise etmesin, bizim kendi iktidarimiz döneminde Ankara'ya hizli tren isi baslayacak ve bunu da ölmeden görecegiz. Kredi görüsmeleri son asamasinda. Su anda karsilikli yazismalari biz de Büyüksehir Belediye Baskanimiz da takip ediyor. Orada bulunan kredinin faizleri tartisiliyor. Haliyle krediyle yapilacak bir is, 1 milyar dolarlik bir is. Her bir asamasini Sayin Cumhurbaskanimiz da bizlere soruyor, biz de takip ediyoruz. Tas üzerine tas koyandan Allah razi olsun ama niyeti bozuk, militanlarla düsüp kalkan, bu vatanin bölünmesini, parçalanmasini isteyen insanlari da Allah'a havale ediyoruz, kahru perisan eylesin."

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu de kentsel dönüsüm kapsaminda 2 blok ve 73 daireden olusacak yeni evlerin sahiplerine hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri butona basarak binalarin temelini atti.
Kaynak: AA