Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, Yetim Konutlari Kura Çekim Töreni'nde Konustu Açiklamasi

'Sahinbey Belediyesi ile yaptigimiz konutlardan 100'ünü esi vefat etmis, öksüz ve yetim yardimi alan haneler için ayirdik. Insallah dagitacagimiz konutlarin bütün ailelere, çocuklara hayirli, huzurlu yuva olmasini temenni ediyorum' 'Konut projesiyle de öksüz ve yetim kardeslerimize aile ortamindan kopmadan, sosyal çevrelerinden uzaklasmadan esasinda tam tabiriyle hayatlarinin dogal akisini bozmadan bir imkan sunmus olacagiz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Gaziantep'te Sahinbey Belediyesi ile yaptiklari konutlardan 100'ünün esi vefat etmis, öksüz ve yetim yardimi alan haneler için ayrildigini belirterek, "Konut projesiyle de öksüz ve yetim kardeslerimize aile ortamindan kopmadan, sosyal çevrelerinden uzaklasmadan esasinda tam tabiriyle hayatlarinin dogal akisini bozmadan bir imkan sunmus olacagiz." dedi.

Yanik, Akkent Sahinbey Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Sahinbey Belediyesi ile ortak yapilan Yetim Konutlari'nin kura çekim töreninde yaptigi konusmada, özgün ve kiymetli bir proje vesilesiyle kentte olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Sahinbey Belediyesi ile ortak yürüttükleri proje kapsaminda konutlarin bir kismini ailelere teslim edecekleri için heyecanli oldugunu ifade eden Yanik, temel politikalarinin aile odakli hizmet modelleri gelistirmek oldugunu, ihtiyaç sahibi ailelere ulasmak için her daim sahada olduklarini, ülke genelindeki 1003 sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfindan 10'unun Gaziantep'te oldugunu aktardi.

Yanik, Gaziantep'te 2021'de 262 bin 225 haneye ulasarak 1 milyar 270 bin liranin üzerinde yardim yaptiklarini, 2003-2021 yillari arasinda da kentte 7 milyar liranin üzerinde sosyal yardim gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Gaziantep'in kendileri için her zaman gözbebegi sehirlerden biri olduguna dikkati çeken Yanik, sunlari söyledi:

"Sanayi, insan kaynagi, demografik yapisiyla, bölgedeki stratejik yapi itibariyla ülkenin tamamini etkileyen konuma sahip. Dolayisiyla bundan sonraki süreçte de sosyal yardimlasma dayanisma vakfi araciligiyla ihtiyaç sahibi hanelerin uygun barinma kosullarinda yasamasina yönelik ev yapimi veya ev onarim çalismalarina destek olmaya devam ediyoruz. Barinma yardimlari kapsaminda bakanligimiz ve TOKI 2009 yilinda imzalanan protokolle sosyal konut projelerini de uyguluyoruz. Bugün onlardan birisi sebebiyle buradayiz. Sahinbey Belediyesi ile yaptigimiz konutlardan 100'ünü esi vefat etmis, öksüz ve yetim yardimi alan haneler için ayirdik. Insallah dagitacagimiz konutlarin bütün ailelere, çocuklara hayirli, huzurlu yuva olmasini temenni ediyorum. Valiligimiz, belediyemiz projenin her asamasinda olan birçok kurumun özverili çalismasiyla bu projemiz tamamlanmistir. Hepsine ayri ayri tesekkür ederim, sükranlarimi sunarim. Bizler 'birlikten kuvvet dogar', dayanismanin gücüne inanan bir kültürün baglilariyiz. Birlik, beraberlik oldugunda ortaya tek tek yapamayacaginiz kadar büyük sonuçlar çikiyor, büyük katma deger çikiyor. 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' sözünün kurumsal örnegini gerçeklestirmis olduk."

Ebeveyn kaybi yasayan çocuklar için ayni hassasiyeti gözettiklerinin altini çizen Yanik, "Mümkün oldugunca aile çevresinden koparmadan, akrabalarinin yaninda, yakininda hayata devam edebilmelerini saglayacak imkanlar olusturmayi hedefliyoruz. Tüm bu modellere ragmen ihtiyaç sahibi çocuklar için kurum bakimi gerekiyorsa elbette o çözümü de hayata geçiriyoruz. Konut projesiyle de öksüz ve yetim kardeslerimize aile ortamindan kopmadan, sosyal çevrelerinden uzaklasmadan esasinda tam tabiriyle hayatlarinin dogal akisini bozmadan bir imkan sunmus olacagiz. Evlerinin anahtarini alacak ailelere huzur içinde bir ömür diliyorum." diye konustu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, tarihi bir ana sahitlik ettiklerini, yetimlerle ilgili özel projenin içinde olmaktan memnuniyet duyduklarini dile getirdi.

Gaziantep'te birlikte is yapma kültürünün yüksek olduguna dikkati çeken Gül, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu'nun fikriyle devam eden projelerinden 100'ünü yetim ailelere ayirdiklarini bildirdi.

Pandemi döneminde de dayanisma sonucu yardimlara devam ettiklerini anlatan Gül, "Gönül seferberligi baslattik. Ilk yil yaklasik 45 milyon, ikinci yil 50 milyon lira yardim yapildi. Sahinbey ilçesinde 330 konut ihtiyaci olan aile var. 100'ünü çikarttik. Sehitkamil ilçesinde de 220 ailemiz var. STK'larin uygun görürseniz bakanligin destekleriyle de 220 ailenin tamamini ev sahibi yapmak istiyoruz. Insallah Sahinbey'de de kalan aileleri ev sahibi yapacagiz." dedi.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise yapilan çalismanin Gaziantep modelinin en güzel örneklerinden biri oldugunu, bu kapsamda 100 hayirseverle okul yaptiklarini da aktardi.

"Yetim gülerse dünya güler" diyen bir medeniyetin parçasi olduklarini ifade eden Sahin, yetim hakkinin önemine dikkati çekerek, göreve geldikleri günden itibaren yetimlerle ilgili güzel çalismalar yaptiklarini, daha da iyilerini yapacaklarini belirtti.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ise yetimlerin yüzünü güldürmenin çok önemli oldugunu vurgulayarak, yapilan yatirimlarla ilgili sunum yapti.

Kura çekimine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da katildi.

Kaynak: AA