80 Yasindaki Kadriye Teyze Andimiz'i Okudu

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Hasbeyler köyünde yasayan vatandaslar Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen programa katilirken, Andimiz’i okuyan 80 yasindaki Kadriye Bilir katilimcilardan büyük alkis aldi.

80 Yasindaki Kadriye Teyze Andimiz'i Okudu
Hasbeyler Köyü Güzellestirme Yardimlasma Dernegi tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kapsaminda etkinlik düzenlendi.

Pandemi döneminde kaybedilen köy sakinleri ve sehitler için Kur’an-i Kerim okundu, ardindan katilimcilara yemek ikram edildi. Programin ikinci bölümünde ise havanin kararmasi ile yediden yetmise ellerinde fenerler ve ay yildizli bayraklarla Bayraktepe’ye yürüyen köy sakinleri, hep bir agizdan marslarla Cumhuriyet coskusunu yasadi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan programda minik ögrenciler tarafindan Cumhuriyet ile ilgili siirler okundu. 80 yasindaki Kadriye Bilir, Andimiz’i okumasi katilimcilardan büyük alkis topladi. Hasbeyler köyü sakinleri daha sonra köy meydanina kadar yeniden yürürken, ellerinde bayraklar ve mesaleler ile hep bir agizdan marslar söylendi.

Hasbeyler Köyü Muhtari Hasan Duman, katilimcilara tesekkür ederken duygu dolu anlar yasadiklarini ifade etti.

Muhtar Duman, “Hasbeyler’de Cumhuriyetimizin 98. yilini cosku ile kutladik. Yediden yetmise herkesin ellerinde fenerler ve bayraklarla Bayraktepe’ye kosmasi hepimizi duygulandirdi. Genci yaslisi siirler ve sarkilar ile saatlerce keyifli anlar yasadik. Birlik ve beraberligin sembolü haline gelen Hasbeyler ile gurur duyuyorum. Her sey Hasbeyler için. Gündüz düzenlenen ve yakin zamanda kaybettigimiz köy sakinleri ile sehitlerimiz için Kur’an-i Kerim okuttuk. Açik alanda yaptigimiz organizasyona yogun katilim hepimizi çok mutlu etti” dedi.

Kaynak: İHA