Tren Kazasinin Görgü Tanigi Çocuk O Anlari Anlatti

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gar sahasi içinde bos vagonlarin manevrasi sirasinda 2 vagonun raydan çiktigi kazaya tanik olan 13 yasindaki çocuk, kazayi anlatti.

Tren Kazasinin Görgü Tanigi Çocuk O Anlari Anlatti
Kaza, Gebze ilçesi Baris Mahallesi 1819/1. Sokak’ta bulunan tren gari sahasi içinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari’na (TCDD) ait Istanbul yönünde yedek bekleyen 5 bos vagonun manevrasi sirasinda son 2 vagon raydan çikti. Son vagon, elektrik direginin üzerine devrilerek yan yatti. Trende yolcu olmamasi büyük bir faciayi önledi.

"Iki vagon sallandi ve düstü"

Kaza sirasinda arkadaslariyla oyun oynadigini söyleyen Ömer Faruk Kurt (13), "Arkadaslarimizla birlikte topumuzu sisiriyorduk, oyun oynayacaktik. Sonra bir gürültü geldi. Trende iki vagon sallandi ve düstü. Vagonlarin hareket ettigini gördük. Daha sonra tren elektrik diregine çarparak durdu. Biraz korktuk, can kaybi ve yarali olmadigi için sevindik. Saglik ve itfaiye ekipleri burada hemen müdahale ettiler" dedi.

Kazanin oldugu bölgede bir insaatta çalisan Mehmet Emin Atabey ise, "Buraya malzeme almaya gelirken gördük, trenin her iki vagonu yan yatmis. Ilk geldigimizde 3 arkadastik. Biz olayin nasil gerçeklestigini görmedik ama geldigimizde bu haldeydi. Sonra ambulans sesi geldi, ardindan da kalabalik oldu. Içinde kimse yoktu, herhangi bir can kaybi yok. Sevindigimiz kisim burasi. Insallah Allah kazadan beladan korusun" diye konustu.

Kaynak: İHA