Sungurlu'da Cumhuriyet Bayrami Çoskusu

Cumhuriyet’in 98. kurulus yildönümü Sungurlu’da düzenlenen çesitli programla kutlandi.

Sungurlu'da Cumhuriyet Bayrami Çoskusu
Sehir stadyumunda baslayan törende Kaymakam Fatih Görmüs, Refik Kaymakam Mücahit Aydogdu ve Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner ögrenciler ve halkin bayramini kutladi. Törende daha sonra Saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Kaymakam Fatih Görmüs törende yaptigi konusmasinda; "19 Mayis 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikara milli mücadeleyi baslatip, 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk Milleti karakterine, adetlerine en uygun olarak idare sekli Cumhuriyet Idaresidir diyerek ilan ettigi Cumhuriyet Türk Milletine birakilmis, en büyük miras ve vazgeçilmez bir degerdir. Cumhuriyetin ilani milletimizin sanli tarihindeki en önemli dönüm noktalarindan biridir. Cumhuriyet birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettigimizde olmaz denilen seyi basardigimizin ispatidir. Cumhuriyetin sagladigi baris ve huzur ortami sayesinde ülkemizin her alanda önemli atilimlar gerçeklestirerek dünyada saygin bir devlet hal ine gelmistir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Milletimiz Cumhuriyeti benimsemis ve bütün degerlerine simsiki sarilmistir. Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir ilkesi devletimizin temelini olusturmaktadir. Cumhuriyetimizin 98. Yilini bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve canlarini bu ugurda feda eden sehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum” dedi.

Kaymakam Fatih Görmüs’ün konusmasinin ardindan tören Cumhuriyet Bayrami dolayisi ile düzenlenen voleybol, siir ve kompozisyon yarislarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Siirlerin okunmasiyla devam eden programda, oratoryo, halk oyunlari gösterisi izleyiciler tarafindan begeniyle izlendi. Tören geçit töreni ile sona erdi.

Törene Kaymakam Fatih Görmüs, Refik Kaymakam Mücahit Aydogdu, Belediye Baskani Abdulkadir Sahiner, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA