Sindirgi'da Cumhuriyet Bayrami Cosku Ile Kutlandi

Tüm Türkiye’de oldugu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Balikesir’in Sindirgi ilçesinde de coskuyla kutlandi. Geçtigimiz yil pandemi nedeni ile kutlama yapilamamisti, bu yil ise yenilenen Atatürk Stadyumu coskulu kutlamaya ev sahipligi yapti.

Sindirgi'da Cumhuriyet Bayrami Cosku Ile Kutlandi
Kaymakamlik makaminda tebriklerin kabulü ile baslayan etkinlikler yenilenen Atatürk Stadyumunda devam etti.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan program ilçe kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas ögrencilerin ve vatandaslarin bayramini kutlamasi ile devam etti. Kaymakam Oktay’in selamlama konusmasinin ardindan Makbule Efe Anadolu Lisesi folklor ekibi, Yagcibedir Mehter Takimi gösterisi gerçeklesti. Kuva-yi Milliye kahramanlari Makbule Efe ve Ibrahim Ethem Akinci’nin canlandirilmasi da izleyenlerden büyük alkis topladi. Siirlerle süslenen programin sonlarinda yarismalarda dereceye giren ögrencilere ilçe kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Faruk Yilmaz tarafindan hediyeleri verildi.

Yenilen Stat Begeni Topladi

Gençlik ve Spor Bakanligi ve Sindirgi Belediyesi isbirligi ile UEFA standartlarinda suni çim saha, tribün iyilestirme ve çevre düzenleme çalismalari ile yenilen Atatürk Stadyumu da katilimcilarin begenisini topladi. Yenilenen sahada ilk resmi bayram gerçeklestirilmis oldu. Atatürk Stadyumu çevresi ayni zamanda Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ile de tam bir spor kompleksi olusturacak.

Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, "Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami. Evet Cumhuriyetin ilaninin yildönümünü kutluyoruz. Sindirgi’da Dogal Sehir de Yenilenen Atatürk Stadyumumuzda ilk defa bir bayram kutlamanin heyecanini yasiyoruz. Hakikaten güzel oldu. Yemyesil bir saha, ögrenciler, bayragimiz, mehter takimi, halk oyunlari renk kattilar. Bu güzel ortami saglayan Gençlik ve Spor Bakanligimiza özellikle tesekkür ediyorum. Ve bugünü bize armagan eden Cumhuriyet bayramini armagan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini hayirla yad ediyorum. Rabbim onlarin mekanlarini cennet eglesin insallah. Bu vatan ugruna, bu bayrak ugruna sehit olan bütün sehitlerimizin sehadetleri kabul olsun. Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun."
Kaynak: İHA