Seyitgazi Kaymakami Baytak Ve Dr. Ayyildiz Safran Hasadina Katildi

Eskisehir Seyitgazi Kaymakami Kutsal Baytak ve Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz’in esi Dr. Dilek Didem Ayyildiz, Sancar Mahallesi’ndeki safran hasadina katildi.

Seyitgazi Kaymakami Baytak Ve Dr. Ayyildiz Safran Hasadina Katildi
Tarim ve Orman bakanligi tarafindan, ’’Kadin Çiftçiler Tarimsal Yeniliklerle Bulusuyor" projesi kapsaminda Seyitgazi ilçesi Sancar Mahallesi’nde ikamet eden kadin çiftçilerimizden Halime Senyigit ait tarlaya Eskisehir Geçit Kusagi Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürlügü teknik destegiyle, Türkiye’nin ilk ve tek tescilli safran çesidi olan ’Karaarslan’ çesidinin 1,5 dekar alana ekilen safran bitkisinin hasadi Kaymakam Baytak ve Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz’in esi Dr. Dilek Didem Ayyildiz ve beraberindekiler tarafindan gerçeklestirildi.

600 gram ürün beklendigini dile getiren çiftçi Halime Senyigit, ’’Esimin destegiyle 5 yil önce 400m2 alanda basladigimiz safran yetistiriciligimize kaymakamimiz ve tarim ilçe müdürlügümüzün destegiyle 1,5 dekara çikardik desteklerine esirgemeyenlere ayrica tesekkür ediyoruz’’ dedi.

Kaymakam Baytak ise ’’Seyitgazi’de kadinlarimizi her alanda destekleme çabasi içindeyiz Halime ablamizda safran üretimine, bakanligimizin projesi ile destek olamaya çalistik insallah Seyitgazi’mizin adini safran bitkisi ile de duyurmus olacagiz’’ ifadelerini kullandi.

Hasat sonunda kadin çiftçi Halime Senyigit tarafindan misafirlerine safran çayi ikram edildi.
Kaynak: İHA