Radara Yakalanmamak Için Kamyon Plakasina Kurulan Düzenek Polisi Bile Saskina Çevirdi

Istanbul’da, bir kontrol noktasinda polis ekiplerince süphe üzerine durdurulan kamyonda, radara yakalanmamak için plakayi gizleyen düzenek bulundu. Polisleri bile saskina çeviren olayda, araç sahibi sürücüye ceza yagdi.

Radara Yakalanmamak Için Kamyon Plakasina Kurulan Düzenek Polisi Bile Saskina Çevirdi


Edinilen bilgiye göre, polisi bile saskina çeviren olay 26 Ekim’de Tuzla ilçesinde meydana geldi.

Ilçenin kente giris çikis güzergahlarinda rutin uygulama ve kontrol noktalari olusturan Istanbul Emniyet Müdürlügü ekipleri, geçtigimiz Sali günü saat 12.40 siralarinda durumundan süphelendikleri bir kamyonu durdurdu. Kontrol noktalarindan birinde durdurulan M.Ç. idaresindeki kamyonda inceleme yapan polis, plakanin ileri geri ayrildigini gördü.

Kamyonun içinden plakaya uzanan çelik halatli düzenek

Kamyonun ön plakasinin araç üzerinde takili, ancak yere bakacak sekilde “okunmaz” halde olmasi üzerine kamyonda normalin disinda bir durumla karsi karsiya olduklarini fark eden polis, detayli inceleme yapti. Incelemede, kamyonun soför mahallinden plakaya kadar uzanan çelik halatli bir düzenek kuruldugu, içerden de bu düzenek ile plakanin istendigi zaman gizlenebilir sekilde ayarlandigi tespit edildi. Kamyon plakasinin sabit olmadigini ve öne arkaya ters dönerek kapandigini fark eden polis, düzenegin, hiz kontrolü yapilan bölgelerde radar kameralarindan gizlenerek trafik cezalarindan siyrilmak için kuruldugunu belirledi.

Kamyonu otoparka çeken polisler, kamyonun ayni zamanda sahibi de olan sürücüye 2918 Sayili Karayollari Trafik Kanununun 23/3-C-1 maddesi geregi, cezai islem yapildi. M.Ç.’ye “Plakayi Okunmamasini Saglayacak Sekilde Degisiklik Yapmak” ve “Yetki Belgesiz Kullanmak” suçundan ceza kesti. Ayrica ayni kisiye, kamyonun yetki belgesinin süresinin dolmasi nedeniyle “tasiti yetki belgesini kaydettirmeden kullanmaktan” da cezai islem uygulandigi belirtildi.

Kesilen cezalarin ardindan kamyon plakasina kurulan düzenek emniyet ekiplerince sökülerek normal konumuna getirildi.

Kaynak: İHA