Pakistan, Hindistan'da Müslümanlara Ait Mülk Ve Ibadethanelerin Tahrip Edilmesini Kinadi

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Asim Iftikhar Ahmed, ülkesinin Hindistan'in Tripura eyaletinde "radikal Hindutva çetelerince" Müslümanlara ait cami, ev ve dükkanlarin tahrip edilmesini kinadigini bildirdi.

Sözcü Ahmed, yaptigi yazili açiklamada, geçen haftadan bu yana Tripura'da "bilinçsiz" saldirilarin devam ettigine dikkati çekerek, Hint devletinin ise Müslümanlari korumakta basarisiz olmasinin yani sira yerel Müslüman organizasyonlarin umutsuz yardim çagrilarini da cevapsiz biraktigini belirtti.

Ahmed, bugünün Hindistan'inda azinliklara ve onlarin yasama sekillerine çok küçük yer oldugunu aktararak, ülkesinin Tripura eyaletinde radikal Hindutva çetelerince Müslümanlara ait cami, ev ve dükkanlarin tahrip edilmesini kinadigini bildirdi.

Uluslararasi toplumu Hindistan'da yükselen Islamofobi egilimini ve özellikle Müslümanlara yönelik saldirilari durdurma konusunda üzerine düsen rolü oynamaya davet eden Ahmed, dünyaya da Hindistan'daki Müslümanlarin güvenligini saglama ve ibadethanelerini koruma çagrisi yapti.

Sivil Haklari Koruma Dernegi (APCR) tarafindan 27 Ekim'de yapilan açiklamada, Tripura'da en az 16 camiye "radikal Hindu çetelerce" zarar verildigi, Müslümanlara ait ev ve is yerlerinin yakildigi belirtilmisti.

APCR'den Muhammed Huzeyfe, AA muhabirine, tahrip edilen 16 camiye Vishwa Hindu Parishad (Dünya Hindu Konseyi-VHP) örgütüne ait bayraklarin dikildigini ifade etmis, en az 3 caminin ise yakildigini aktarmisti.

Kaynak: AA