(Özel) 92 Yasindaki ATV Tutkunu Dede Her Gün Motoruna Binmeden Siliyor, Ona Gözü Gibi Bakiyor

Bilecik’te yasayan 92 yasindaki Recep Savkli adeta gençlere tas çikarirken, yasadigi köyde 12 yildir her yere ATV motoruyla gidip geliyor.

(Özel) 92 Yasindaki ATV Tutkunu Dede Her Gün Motoruna Binmeden Siliyor, Ona Gözü Gibi Bakiyor
Bilecik’in Sögüt ilçesine bagli Yakacik köyüne yasayan 92 yasindaki Recep Savkli, 12 yildir her yere ATV motoruyla gidip geliyor. Recep Savkli, yillardir bu motorla her yere gittigini söyleyerek, 92 yasinda olmasina ragmen bu dinçlikte olmasini saglikli beslenmesine bagladi. 12 yildir ATV motoruna gözü gibi baktigini, her gün binmeden önce bezle sildigini anlatan Savkli, sözlerine söyle devam etti:

"12 senedir motor kullaniyorum. 91 yasima kadar bahçeler ektim. 91 yasima kadar çalistim. Kazma, kürek islerinde. 80 yasinda aldigim bu motor bana bahçelere gitmek için çok iyi yaradi. Onun için aldim ben bunu. Simdi çok rahatim bununla. Her gün köyde 2-3 kilometre gidip geliyorum. Motorumu seviyorum, motorum canim benim vay vay. Motor olmasa ben kütük olacagim. Benim elim ayagim motor. Motorla köyde de geziyorum çünkü motor olmasa ben evde oturur kalirim. Sabah kalktigimda motoru silerim, dogru kahveye giderim sonra bahçelere giderim. Gözüm gibi bakiyorum."

Recep Savkli, motosiklet tutkunu gençleri uyararak, "Bu motorlar çok sert. Gençler hakikatten bunlari kullanmasi müskül. Çok sert motor oldugu için çok agir gitmem lazim" dedi.

Kaynak: İHA