Osmaniye'de 'Kitaplarin Kardesligi' Projesi Basliyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde yapilacak "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda Osmaniye’de hayata geçirilecek olan "Kitaplarin Kardesligi" projesinin tanitim toplantisi yapildi.

Osmaniye'de 'Kitaplarin Kardesligi' Projesi Basliyor
Milli Egitim Bakanliginca hazirlanan, Kültür ve Turizm Bakanliginca desteklenen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde gerçeklestirilecek olan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsaminda Osmaniye’de hayata geçirilecek olan "Kitaplarin Kardesligi" projesinin tanitim toplantisi Vali Erdinç Yilmaz’in esi Dr. Ögretim Üyesi Senay Yilmaz’in katilimiyla gerçeklestirildi.

Osmaniye TOBB Fen Lisesinde gerçeklestirilen toplantiya Dr. Ögretim Üyesi Senay Yilmaz’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak’in esi Fatma Albak ve Il Milli Egitim Sube Müdürleri Haci Ahmet Kavun, Kadir Çözeli ve Bekir Altug Aslan katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Sube Müdürü Haci Ahmet Kavun, "Bilindigi üzere okullar arasi imkan farkliliklarini azaltacak ve egitimde firsat esitligini artiracak ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesini Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in degerli esi Emine Erdogan hanimefendi himayelerine almistir. Bizler de ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsaminda ilimizde hayata geçirecegimiz ’Kitaplarin Kardesligi’ projemiz ile hayirseverlerimiz, sivil toplum kuruluslarimizla, yerel yönetimlerimizle birlikte el ele vererek 448 okulumuzda 139 bin 82 ögrencimize okuma kültürünü kazandirmak, her birini sorgulayan, arastiran, bilgi üreten, analitik düsünen bireyler olarak yetistirmek gayretinde olacagiz" dedi.

Dr. Ögretim Üyesi Senay Yilmaz ise, "Milli Egitim Bakanligi ile Kültür ve Turizm Bakanligi ortakligiyla yapilan ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan hanimefendinin himayelerinde gerçeklestirilen ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsaminda ilimizde hayata geçirilen ’Kitaplarin Kardesligi’ projesinin baslatilmasinda görev aldigimiz için mutluluk duyuyoruz. Bildiginiz gibi, egitimin kalbi kitaplardir. Bizler de bugüne ögretmenlerimiz ve kitaplar sayesinde geldik. Bu nedenle bu projenin, ögrencilerimize kültür anlaminda, egitim anlaminda çok sey katacagini düsünüyorum. Hayirseverler, sivil toplum kuruluslari ve yerel kurumlarla birlikte yürütülecek bu projenin ilimize büyük bir katki saglayacagina inaniyorum. Bu projeyi ilçelerimizde de yürütecegiz. Bu projede görev alan tüm arkadaslarimiza, ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA