Osmaneli 'De 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami gerçeklestirilen törenle coskuyla törenle kutlandi.

Osmaneli 'De 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Osmaneli Stadyumu’nda düzenlenen törenle Türkiye Cumhuriyetinin 98. kurulus yildönümü coskuyla kutlandi. Kutlama törenleri Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin’in halkin ve ögrencilerin bayramlarini kutlamasiyla basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, “Tam bundan 98 yil önce bugün tesadüfe bakin ki böyle bir Cuma günü ögleden sonra Cumhuriyet ilan edildi. Tüm Dünyaya duyuruldu. Davullarla, zurnalarla memleketimin bütün köselerinde büyük bir sevinçle adi Cumhuriyet olan çocugun dogumu sevinçle kutlandi. Daha evvel dogmus bir çocugun isim verme günüydü 29 Ekim 1923 halk için halka güvenin ismiydi Cumhuriyet. Bugün ise dedelerimizin bize mirasidir cumhuriyet. Bu duygu ve düsünlerim ile basta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaslarini ve bu topraklari bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi sükran ve rahmetle aniyor, tüm halkimizin Cumhuriyet Bayrami’ni en içten duygularla kutluyorum” dedi.

Tören, ögrencilerin çesitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, ögrencilerin yaptigi resmigeçit ile sona erdi.

Tören sonrasinda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina katilan protokol üyeleri, vatandaslar, ögretmenler ve ögrenciler ile hep birlikte coskuyla Mehter takiminin çalip söyledigi marslar ile cumhuriyet yürüyüsü yapildi.

Osmaneli Stadyumu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Törenlerine Osmaneli Kaymakami Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Ilçe Emniyet Müdürü Dr. Ali Özgan, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kidemli Basçavus Mustafa Toy, Il Milli Egitim Müdürü Erhan Dös, Il Genel Meclis (IGM) üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA