ÖIB Tarafindan 14 Ildeki Bazi Tasinmazlar Özellestirilecek

Özellestirme Idaresi Baskanliginca (ÖIB) 14 ilde bulunan bazi tasinmazlar, "satis" yöntemiyle özellestirilecek.

ÖIB'nin konuya iliskin karari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, Ankara, Amasya, Aydin, Balikesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazig, Eskisehir, Kastamonu, Kirklareli, Nigde, Sanliurfa ve Izmir'deki bazi tasinmazlar, "satis" yöntemiyle özellestirilecek.

Birden fazla teklif sahibinden kapali zarfla teklif almak ve görüsmeler yapmak suretiyle pazarlik usulüyle gerçeklestirilecek ihaleler, pazarlik görüsmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katilimiyla yapilacak açik artirmayla sonuçlandirilacak.

Teklif sahipleri ayri ayri olmak kosuluyla birden fazla tasinmaz için teklif verebilecek. Ihalelere gerçek ve tüzel kisiler, ortak girisim gruplari (OGG), kooperatifler ile kurulus belgelerinde tasinmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakiflar katilabilecek. Yatirim fonlari ise sadece bir OGG içinde yer alabilecek.

Söz konusu tasinmazlarin ihalelerine katilacak teklif sahipleri, her bir tasinmaz için ayri ihale sartnamesi alacak, her bir tasinmaz için ayri teklif sunacak ve teklif ile sartnamede istenilen belgeleri, Idarenin Ankara'daki adresine 30 Kasim-7 Aralik tarihlerinde belirtilen son teklif verme tarihlerine kadar elden teslim edecek.

Kaynak: AA