Ödemis, Tire, Urla Ve Kemalpasa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

Izmir'in Ödemis, Tire, Urla ve Kemalpasa ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami düzenlenen törenlerle kutlandi.

Ödemis'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kapsaminda ilçe stadinda düzenlenen törende Kaymakam Fatih Aksoy ve Belediye Baskani Mehmet Eris, vatandaslarin bayramini kutladi.

Programa Adalet Komisyonu Baskani Aydin Uyan, Bassavci Vekili Mert Askaroglu, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Hüsnü Korkmaz ve Emniyet Müdürü Hasan Özge de katildi.

Saraçoglu Caddesinde de yerel bir televizyon kanali ve Ödemis Belediyesi isbirligiyle 3 bin Türk bayragi baskili balon uçuruldu.

Renkli görüntülerin olustugu etkinlige katilan vatandaslardan Sefika Ayvaz, 29 Ekim'i büyük bir coskuyla yasadiklarini belirterek "Böyle bayramlari çok özlemisiz" dedi.

- Tire

Tire'de kutlamalar Gölet Senlik alaninda ilk ve orta okul ögrencilerinin katildigi geçit töreni ile basladi.

Halk Egitimi Merkezi Halk Oyunlari ekibinin zeybek gösterisi ilgiyle izlendi.

Tire Kaymakami Fatih Çobanoglu, törende yaptigi konusmada, Cumhuriyetin 98. yil dönümünü kutlamanin coskusunu yasadiklarini belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, kanlariyla ve canlariyla bu topragi bize vatan kilan aziz sehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, tüm halkimizin Cumhuriyet Bayramini en içten duygularimla kutluyorum" dedi.

- Urla

Urla'da ise Cumhuriyet'in 98. yil dönümü 12 Eylül Stadi'nda düzenlenen törenle kutlandi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende günün anlam ve önemine iliskin siirler okundu, halk oyunlari ekibi gösteri sergiledi.

Urla Kaymakami Murtaza Dayanç, törende yaptigi konusmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98. yilini kutladi.

Kaymakam Dayanç, sunlari kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk, kahraman ordusuyla omuz omuza vererek, "ya istiklal ya ölüm" parolasiyla destansi bir kurtulus mücadelesi ortaya koymus, neticesinde elde edilen sanli zaferlerle Anadolu'nun ebed müddet Türk yurdu oldugu hususu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmistir. Akabinde 29 Ekim 1923 yilinda, egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait oldugu Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmustur.

Milli birlik ve beraberlik içerisinde gücümüze güç kattigimiz müddetçe Türkiye Cumhuriyeti emin adimlarla yoluna devam edecek ve Atatürk’ün bize hedef gösterdigi muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikacaktir, bundan hiç kimsenin süphesi olmasin."

- Kemalpasa

Kemalpasa Kaymakami Musa Sari, kutlamalar kapsaminda makaminda tebrikleri kabul etti.

Kemalpasa Rekreasyon Alani'nda düzenlenen kutlama programinda ise Kaymakam Sari ve Belediye Baskani Ridvan Karakayali vatandaslarin bayramini kutladi.

Törene Ilçe Emniyet Müdürü Hasan Öztürk, Ilçe Jandarma Komutani J. Yzb. Halil Yasar Güzel ile diger daire amirleri de katildi.

Törende ögrenciler, bando takimi esliginde tören geçisi gerçeklestirdi.

Kaynak: AA