New York Borsasi Rekorla Kapandi

New York borsasi, haftanin son islem gününü rekor seviyelerde tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,25 artisla 35.819,56 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,19 artarak 4.605,38 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,33 kazançla 15.498,4 puana çikti. Böylece, üç endeks de kapanista rekor seviyelere ulasti.

ABD'li teknoloji devlerinden Apple ve Amazon'un hayal kirikligi yaratan bilançolarinin etkisiyle güne düsüsle baslayan endeksler, gün içinde toparlanma gösterdi.

Apple ve Amazon, temmuz-eylül dönemine ait bilançolarini dün açiklamisti. Apple'in bu dönemde elde ettigi gelir, yillik yüzde 29 artisla 83,4 milyar dolara ulasmasina ragmen piyasa beklentilerinin gerisinde kalmisti.

Amerikali e-ticaret devi Amazon da yilin üçüncü çeyreginde elde ettigi gelirin geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 15 artarak 110,8 milyar dolara ulastigini bildirmis ancak sirketin bu dönemde elde ettigi gelir piyasa beklentilerini karsilayamamisti.

Apple'in beklentileri karsilayamayan bilançosunun ardindan ABD'nin bir diger büyük teknoloji sirketi Microsoft cuma günü yaklasik 2,49 trilyon dolarlik piyasa degerine ulasarak Apple'i geride birakti ve dünyanin en degerli sirketi oldu.

Makroekonomik tarafta ise ABD'de kisisel gelirler, eylülde aylik yüzde 1 azalarak beklenenden fazla düsüs gösterirken, kisisel tüketim harcamalari yüzde 0,6 ile beklentilerin üzerinde artis kaydetti.

Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi ise ekimde bir önceki aya kiyasla 1,1 puan azalarak 71,7 degerine geriledi. Söz konusu veri yukari yönlü revize edilirken, ekim ayina ait öncü veri 71,4 olarak açiklanmisti.

Kaynak: AA