Merkel Açiklamasi 'Diyalog, Çözümün Anahtaridir'

Almanya Basbakani Angela Merkel, Yunanistan’a yaptigi 2 günlük veda ziyaretinde sorunlarin çözümü konusunda diyalogun anahtar role sahip oldugunu söyledi.

Merkel Açiklamasi 'Diyalog, Çözümün Anahtaridir'
Almanya Basbakani Angela Merkel, basbakanlik koltugunu devretmeden önceki veda ziyaretleri kapsaminda geldigi Yunanistan’in baskenti Atina’da Goethe Enstitüsü’nü ziyaret etti. Merkel enstitüde yaptigi konusmada, mülteci krizinin, Yunanistan ve Türkiye’nin aldigi sorumlulukla asildigini belirten Merkel, “Mülteci krizinde sorumlulugu paylasabilecegimizi ve birlikte çalisabilecegimizi gösterdigimize inaniyorum. Bence o zaman üzerinde anlastigimiz AB-Türkiye Anlasmasi, birlikte nasil çalismamiz gerektiginin bir örnegidir. Ayni zamanda bu özel durumda Türkiye ile çalismaniz gerektiginin de bir örnegidir. Biz hep birlikte Avrupa’yiz. Birbirimize ait oldugumuzu bildigimiz sürece güçlüyüz. Diyalog önemli, özellikle sorunlar söz konusuyken daha da önemli” dedi.

Görevde bulundugu süre içerisinde Almanya ve Yunanistan arasindaki iliskide zaman zaman zor durumlarla karsilassalar bile sonuçta diyalogun her zaman çözümün anahtari oldugunu söyleyen Merkel, Yunanistan’in yüzlesmek zorunda oldugu zorluklari “muazzam zorluklar” olarak nitelendirdi. Euro krizinde uyguladiklari kemer sikma politikalarinin, Yunan halkinin karsi karsiya oldugu makul olmayan taleplerin ve zorluklarin çok farkinda olduklarini fakat bunun yaninda Yunanistan’in da Euro Birligi’nin üyesi oldugu bir yol bulmayi basardiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA