Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu

Malatya Valiligi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 98. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda resepsiyon düzenlendi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, resepsiyonda konusan Vali Barus, cumhuriyetin kolay kazanilmadigini belirterek, ülkenin dört bir taraftan maruz kaldigi saldiriya karsi Atatürk ve silah arkadaslarinin öncülügünde büyük bir milli mücadele baslatildigini animsatti.

Bu milli mücadelenin milletin her bir ferdi tarafindan benimsendigini ve bu bagimsizlik hissinin milletin tüm fertlerinin kalplerine aksettigini kaydeden Barus, "Iste Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türklerin tarihteki sürekliliginin bir nisanesi olarak tüm dünyaya haykirdigimiz bagimsizlik ilanidir. Cumhuriyeti kuran Atatürk ve silah arkadaslari, aziz sehitlerimiz, sanli gazilerimiz bu ülkeyi ilelebet yasatmak üzere bize emanet ettiler. Cumhuriyetimiz dünya durdukça yasamaya devam edecek ve çocuklarimiza da bu bilinci çok iyi aktaracagiz. Tüm katilimcilarin, konuklarimizin Cumhuriyet Bayrami'ni bir kez daha tebrik ediyorum. Yine bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere Istiklal Savasimizin kahramanlarini, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni ayakta tutmak için canlarini ortaya koyan aziz sehitlerimizi ve ebedi yurda irtihal etmis sanli gazilerimizi rahmet minnetle aniyorum. Aramizda bulunan gazilerimize ve ailelerimize de bilhassa hürmetlerimi sunuyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Resepsiyona, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoglu, 2. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Bassavcisi Muhammet Savran, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Baro Baskani Onur Demez ile kamu kurum ve kuruluslarinin müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, sehit aileleri, gaziler ve yakinlari ve muhtar derneklerinin baskanlari katildi.

Kaynak: AA