Malatya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlaniyor

Malatya'nin Hekimhan, Kale ve Darende ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla tören düzenlendi.

Hekimhan ilçesindeki kutlamalar ilçe meydaninda basladi.

Meydandaki Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasiyla baslayan törende, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Törene, Hekimhan Kaymakami Muhammet Öztas, Belediye Baskani Turan Karadag, Cumhuriyet Savcisi Ömer Faruk Pehlivan, Askerlik Subesi Baskani Astegmen Ozan Can, Ilçe Jandarma Komutani Kidemli Basçavus Halil Ibrahim Bozkurt ve Ilçe Emniyet Müdürü Recep Kiliç ile vatandaslar katildi.

Daha sonra ögretmenevi konferans salonunda program yapildi.

Burada konusan Kaymakam Öztas, bugün, ebediyete kadar yasayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim sisteminin adinin kondugu gün oldugunu belirterek, "Bugün, yüce Türk milletinin, büyük devlet adami Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliginde kenetlenerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunu, tüm dünyaya ilan ettigi günün yildönümü, Cumhuriyet Bayrami'mizi kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun." ifadesini kullandi.

Program ögrencilerin siirler okunmasiyla sona erdi.

- Kale

Kale Hükümet Konagi önündeki törende ise Kale Kaymakami Abdulselam Biçak ve Kale Belediye Baskani Murat Koca, Atatürk Aniti'na çelenk sundu.

Ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Izollu Ilkokulunda süren kutlama programinda Kaymakam Biçak ve Belediye Baskani Koca, vatandaslarin ve ögrencilerin bayramini kutladi.

Kaymakam Biçak'in günün anlam ve önemini belirten konusmasinin arindan, ögrenciler Cumhuriyet adli tiyatro gösterisi yapti.

Ögrenciler, siirler okudu, kahramanlik türküleri söyledi ve slayt gösterisi sunuldu.

- Darende

Darende ilçesindeki kutlamalar Kaymakam Ökkes Safa Türkoglu'nun makaminda tebrikleri kabul etmesiyle basladi.

Daha sonra spor salonunda devam eden etkinlikte, konusan Kaymakam Türkoglu, Cumhuriyetin ilaninin 98. yil dönümünün coskuyla kutladigini aktararak, "Ülkesini ve bagimsizligini her zaman ön planda tutan, vatani ve bagimsizligi için gerektiginde canini vermekten kaçinmayan Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin tasidigi önemi daha iyi anliyoruz." dedi.

Ögrencilerin siirler okudugu, anasinifi ögrencilerinin halk oyunlari gösterisi sundugu törende, çesitli yarismalarda derece elde eden ögrencilere hediyeler verildi.

Törene, Belediye Baskani Isa Özkan, Jandarma Komutani Üstegmen Ufuk Kale, Ilçe Emniyet Müdürü Sinan Atici ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Fevzi Ince katildi.

Kaynak: AA