Kürtaj Politikasi Amerikan Katolik Kilisesince Elestirilen Biden'a Papa'dan Destek

ABD Baskani Biden: 'Papa benim iyi bir Katolik oldugumu ve dini ritüellere devam edebilmem gerektigini söyledi' Kasimda ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde toplanacak bazi Katolik piskoposlar, kürtaji destekleyen Katolik yöneticilerin dini ritüellerden dislanmasini gündeme getirmeye hazirlaniyor.

Kürtaj yanlisi tutumu nedeniyle Amerikan Katolik Kilisesinin sert elestirilerine maruz kalan ABD Baskani Joe Biden, Papa Franciscus'un kendisine dini ritüellere devam edebilmesi konusunda destek verdigini açikladi.

Bugün Vatikan'da Papa ile basina kapali bir görüsme gerçeklestiren Biden, Italya'nin baskenti Roma'da Italya Basbakani Mario Draghi ile görüsmesinden önce gazetecilere açiklamada bulundu.

Papa ile görüsmesini degerlendiren Biden, iklim degisikligi de dahil olmak üzere birçok konuda olumlu bir görüsme gerçeklestirdiklerini söyledi.

Uzun süredir ABD'deki kürtaj tartismalarinin odaginda olan Biden, bu konunun gündeme gelip gelmediginin sorulmasi üzerine, "Hayir, Papa ile bu konuyu görüsmedik. Papa benim iyi bir Katolik oldugumu ve dini ritüellere devam edebilmem gerektigini söyledi." ifadesini kullandi.

- Biden ve Amerikan Katolik Kilisesi arasinda "kürtaj" çatlagi

John F. Kennedy'nin ardindan ABD'nin ikinci Katolik baskani olan Biden, ülkedeki kürtaj yasagi uygulamalarina karsi çikarak kürtaj yanlisi bir tavir sergiliyor.

Öte yandan Amerikan Katolik Kilisesi ise söz konusu tutumunun Katolik ilkelerle ters düstügünü belirttigi Biden'i bu konuda sert elestiriyor.

Biden'in yemin ettigi gün 1200 kelimelik bir tebrik metni yayimlayan Los Angeles Baspiskoposu ve ABD Piskoposlar Konferansi José Gomez, ayni zamanda Biden'a Katolik ilkelere baglilik çagrisi yapmisti.

Gelecek ay ABD'nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde toplanacak bazi Katolik piskoposlar, kürtaji destekleyen Katolik yöneticilerin dini ritüellerden dislanmasini gündeme getirmeye hazirlaniyor.

Öte yandan kürtaja karsi bir tavir takinan Papa ise yine de hiç kimsenin dini ritüellerden dislanmamasi gerektigini vurguluyor.

Kaynak: AA