KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98'inci yil dönümü Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) baskenti Lefkosa'da verilen resepsiyonla kutlandi.

Türkiye'nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri'nin ev sahipliginde Büyükelçilikte düzenlenen resepsiyona KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Baskani Önder Sennaroglu, Basbakan Ersan Saner, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, kurum ve kuruluslarin temsilcileri ile sinirli davetli katildi.

Büyükelçi Basçeri ve esi, davetlileri giriste karsiladi.

Etkinlikte konusan Basçeri, pandemi nedeniyle kisitli bir katilimla bu kutlamayi gerçeklestirdiklerini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan en yakin zamanda kurtulmayi umut ettigini söyledi.

Basçeri, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramini kendi bayrami olarak benimsemis Kibris Türkü kardeslerimle birlikte bu bayrami kutluyor olmaktan gurur, onur duyuyorum. Zorluklar ve güçlükler olacak ama o zorluklar ve güçlüklerin hemen hepsi geçicidir. Kalici olan bugün burada özgürce havasini soludugumuz Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'dir, buna yürekten inaniyorum." dedi.

Basçeri, resepsiyonda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami mesajini okudu.

Daha sonra katilimcilara ikramda bulunuldu.

Kaynak: AA