Keskin Ve Karakeçili'de Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

Kirikkale'nin Keskin ve Karakeçili ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'nin 98. yil dönümü törenle kutlandi.



Keskin'deki tören, Kaymakam Tunahan Çil'in makaminda tebrikleri kabulüyle basladi.

Cumhuriyet Meydani'nda devam eden törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'n 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami mesaji okundu, Kaymakam Çil günün anlam ve önemini belirten konusma yapti, ögrenciler siir ve kompozisyon okudu.

Tören sonunda Cumhuriyet Bayrami nedeniyle yapilan çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilere Kaymakam Çil , Belediye Baskani Dede Yildirim ve Keskin Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Çanli tarafindan hediye takdim edildi.

- Karakeçili

Karakeçili'de Münir Karaloglu Stadin'ndaki tören, Kaymakam Mustafa Arslansahin ve Belediye Baskani Veysel Aydemir'in ögrencilerin ve katilimcilarin bayramini kutlamasi ile basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Cumhurbaskani Erdogan'in kutlama mesaji okundu.

Kaymakam Arslansahin, yaptigi konusmada, Atatürk'ün "En büyük eserim" dedigi Cumhuriyet'in degerleri etrafinda her zamankinden daha güçlü bir sekilde kenetlenilmesi gerektigini vurguladi.

Konusmadan sonra ögrenciler siir ve komposizyon okudu, konser verdi, "Milli mücadele kahramanlari" adli tiyatro oyunu sahnelendi.

Tören, kompozisyon, siir ve resim yarismasi ile Cumhuriyet kosusunda dereceye giren ögrencilere ödül verilmesi, ve resmi geçitle sona erdi.

Kaynak: AA