Kahramankazanlilar 'Cumhuriyet Konserleri' Ile Costu

ANKARA – Ankara’nin Kahramankazan ilçesinde Cumhuriyet’in 98. yili ve ilçenin “Kahraman” unvani alisinin 5. yili düzenlenen “Cumhuriyet Konserleri” ile kutlandi. Havai fisek gösterisi gökyüzünde renk cümbüsü olusturdu.

Kahramankazanlilar 'Cumhuriyet Konserleri' Ile Costu
Kahramankazan Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ve ilçenin “Kahraman” unvani alisinin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanisinin 5. yil dönümüne özel etkinlikler gerçeklestirdi. Belediye tarafindan düzenlenen Cumhuriyet Konserleri’nde sanatçilar Resul Dindar ve Ankarali Ibocan ilçe halkiyla bulustu. Kahramankazanlilar soguk havaya ragmen konserlere yogun ilgi gösterdi. Konserlerde seslendirilen türkü ve sarkilar Cumhuriyet coskusunu artirirken, ilçe halki sanatçilara hep bir agizdan eslik etti. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz ve belediye meclis üyelerinin, çalinan Ankara havalariyla oynayan vatandaslara eslik etmesi renkli görüntülerin yasanmasina neden oldu. Vatandaslar tarafindan açilan cep telefonlarinin flaslari ise konsere ayri bir hava katti.

Gökyüzü rengarenk

Konserlere verilen ara sirasinda Kahramankazan Belediyesi’nce belediye binasinin en üst katinda havai fisek gösterisi düzenlendi.

Ilçenin her yerinden izlenebilen gösteriyle birlikte renkli dakikalar yasanirken, Kahramankazan’da gökyüzü rengarenk görüntülere sahne oldu.

"Iki gururu birlikte yasiyoruz"

Ilk gururlarinin Cumhuriyet’in 98. yil dönümü oldugunu ifade eden Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ikinci gururlarinin ise 15 Temmuz hain darbe girisiminin engellenmesinde tüm Türkiye’nin gösterdigi kahramanligin nisanesi olarak ilçelerine verilen “Kahraman” unvaninin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan onaylanisinin 5. yil dönümü oldugunu kaydetti.

Soguk havaya ragmen alani dolduran ilçe halkina tesekkür eden Oguz, “Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti gelecege emin adimlarla yürüyecek. Cumhuriyetimiz sonsuza dek yasayacak. Bunu hep birlikte basaracagiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, 1071’den bu yana istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, essiz fedakarliklariyla milletimizin gönlünde ölümsüzlesen bütün sehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmis gazilerimizi rahmetle ve minnetle aniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA