IZTO Baskani Özgener Açiklamasi 'Yaralarimizi Saracagiz'

Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, 30 Ekim Izmir Depremi’nin yil dönümü nedeniyle yaptigi açiklamada, ’Birlikten Izmir Dogar’ kampanyasi kapsaminda bugüne kadar yaklasik 48 milyon TL bagis toplandigini söyleyerek, "Yaralarimizi birlikte saracagiz” dedi.

IZTO Baskani Özgener Açiklamasi 'Yaralarimizi Saracagiz'
Izmir Ticaret Odasi (IZTO) Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, 30 Ekim Izmir Depremi’nin yil dönümü nedeniyle yaptigi açiklamada, “Birlikten Izmir Dogar kampanyasi kapsaminda bugüne kadar yaklasik 48 milyon lira bagis toplandi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan kampanya kapsaminda yapilacak okul ile birlikte toplanan bagislar 53 milyon liraya ulasmis oldu. Toplanan bagislarla kampanyada yer alan kurumlar tarafindan konut ve diger alanlar insa edilecek. Temelini de yakin zamanda atacagiz. Bizler her sartta ve kosulda hemserilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz, yaralarimizi birlikte saracagiz” dedi.

Tam 1 yil önce, 30 Ekim saat 14.51’de meydana gelen korkunç sarsintida 119 kisinin hayatini kaybettigini, bin 53 kisinin ise yaralandigini hatirlatan Özgener sözlerini söyle sürdürdü: “Ege denizinde gerçeklesen bu sarsinti 2020 yilinda yeryüzünde meydana gelen depremler arasinda en ölümcül deprem olarak kayitlara geçti. 16 saniye süren bu sarsinti ülkemizi, milletimizi büyük bir üzüntüye, büyük bir yasa bogdu. Özellikle Izmir’imizin Bayrakli ilçesinde büyük yikimlar yasadik. 30 Ekim depreminin yaralarini yine hep birlikte sardik. Depremin aci gerçegiyle daha az yüzlesmek, can ve mal kayiplari yasamamak için ülkemizin etkin bir deprem kusaginda yer aldigini unutmamaliyiz. Türkiye’nin yüzde 66’si deprem riski altinda. Meydana gelen yikimlar kentsel dönüsümün gerekliligini ve aciliyetini bir kere daha ortaya koydu.

30 Ekim Izmir Depremi sonrasinda Oda ve Borsalarimizin da destegiyle depremden zarar gören is yerlerimize destek olabilmek amaciyla KOSGEB Acil Destek Kredisinin geçmesine yönelik girisimlerimiz basarili sonuç verdi. Depremde zarar gören vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarini en kisa sürede karsilamaya gayret ettik, Izmir Valiligi koordinasyonunda olusturulan fonla, depremde zarar gören üyelerimize mümkün oldugunca destek olmaya çalistik” dedi.

Izmir Ticaret Odasi, Izmir Ticaret Borsasi, Ege Bölgesi Sanayi Odasi, Ege Ihracatçi Birlikleri, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Izmir Subesi, Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi, Ege Genç Is Insanlari Dernegi, Ege Sanayicileri ve Is Insanlari Dernegi, Izmir Sanayiciler ve Is Insanlari Dernegi koordinasyonunda düzenlenen “Birlikten Izmir Dogar” kampanyasi ile Izmir’de yasanan deprem sonucunda, ailesinde vefat olan depremzedelere konut yapimi, sosyal ve egitim alanlarinin yapimi ile gerekli olabilecek diger ihtiyaçlarin karsilanmasini amaçladiklarini belirten Özgener, “Kampanyada bugüne kadar yaklasik 48 milyon TL bagis toplandi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi(TOBB) Baskanimiz Rifat Hisarcikoglu da kampanya kapsaminda TOBB olarak güzel Izmir’imize yeni bir okul kazandiracagini belirtti.

Bizi hiçbir zaman yalniz birakmayan TOBB Baskanimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz. Böylece, TOBB tarafindan kampanya kapsaminda yapilacak okul ile birlikte toplanan bagislar 53 Milyon TL’ye ulasmis oldu. Bu bagislarla kampanyada yer alan kurumlar tarafindan insa edilecek olan konut ve diger alanlarin temeli de yakin zamanda atilacak. Bizler her sartta ve kosulda hemserilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz. Bu vesileyle basta 30 Ekim depremi olmak üzere, depremden, selden, yangindan hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Tüm afetzedelerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA