Izmirli 20 Ögrenci Osmanli Baskentlerini Gezecek

Izmir’de 20 ögrenci, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan "Biz Degil Miydik, Bir Degil Miydik" projesi kapsaminda Osmanli Imparatorlugu’na baskentlik yapmis olan Bilecik, Bursa Istanbul ve Edirne’yi görmek üzere 3 günlük yolculuga çikti.

Izmirli 20 Ögrenci Osmanli Baskentlerini Gezecek


Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Biz Degil Miydik, Bir Degil Miydik" projesi kapsaminda ögrenciler, üç kitada hakimiyet sürerek farkli kültür, inanç ve etnik farkliliklari adalet ve huzur içerisinde bir arada yasatan Osmanli Imparatorlugu’na baskentlik yapmis olan Bilecik, Bursa, Istanbul ve Edirne’yi yerinde görmek ve ziyaret etmek için yola çikti. 29 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasinda sürecek geziye Necip Fazil Kisakürek Anadolu Lisesi, Sehit Fethi Bey Anadolu Lisesi, Hürriyet Anadolu Lisesi, Menemen Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Haldun Kosay Anadolu Lisesi ve Mazhar Zorlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 ögrenci katilim gösterdi.

Terörle Mücadele Sube Müdürlügü’nün projesi kapsaminda, köklü bir geçmisse sahip tarihimizde vatandaslik bagi ile bagli tüm bireylerin birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunmasinda nasil mücadele ettiklerinin aktarilmasi ile aidiyet bilincinin olusturulmasi, kültür, inanç ve etnik farkliliklardan dogan zenginliklerin gösterilmesi ile milli ve manevi degerlerimizin benimsetilmesi, ülkemizin farkli bölge, sehir ve kültürlerinden akran gruplarin bir araya getirilmesi ile kaynasmanin, birlik ve beraberligin saglanmasi, aidiyet olusturma, ortak tarih - ortak yasam bilinci ile degerler benimsetme asamasinda Yasayarak “Yerinde” Ögrenme Metodu kullanarak ögrenciler üzerinde daha güçlü hatiralar birakilmasi, çoklu duygular ve duygusal baglarin harekete geçirilmesi, gençlerin problem çözme ve elestirel düsünme kabiliyeti kazanmalarinin saglanmasi amaçlariyla gezinin düzenlendigi aktarildi.

Ögrenci ve velilerden emniyete tesekkür

Proje kapsaminda geziye katilan ögrenciler, Osmanli Imparatorlugu’na baskentlik yapmis sehirleri gezecek olmanin heyecanini yasadiklarini belirterek emniyet yetkililerine tesekkür etti. Geziye katilan ögrencilerden Sehit Fethi Bey Anadolu Lisesi ögrencisi Dilek Dag, “3-4 yildir bu geziye katilmayi bekliyordum. O yüzden çok mutluyum. Bu firsat bir daha elimize geçmeyecek. Polis abi ve ablalarimiza da çok tesekkür ederim” dedi.

Geziye katildigi için kendisinin ve ailesinin çok mutlu oldugunu ifade eden Sehit Fethi Bey Anadolu Lisesi ögrencilerinden, Rukiye Cantemiz ise, “Kitaplarda okudugumuz yerleri görecek olmak çok heyecan verici. 3 gün boyunca polis abi ve ablalarimiz ile tarihi yerleri görecegimiz için çok mutluyum” ifadelerini kullandi. Necip Fazil Kisakürek Anadolu Lisesi ögrencilerinden Dilara Korkmaz, “Ögretmenim bana geziden bahsedince çok mutlu oldum. Ailemle de görüstükten sonra gitmeye karar verdim. Bizlere bu gezi firsatini sunduklari için polis abi ve abilerimize tesekkür ederim. Osmanli baskentlerini görecek olmaktan çok mutluyum” diye konustu.

Projede emegi geçenlere tesekkürlerini ileten velilerden Hayriye Özay da gezinin çocuklar için güzel bir deneyim olacagini söyledi.

Aileleriyle vedalasan ögrenciler, daha sonra yola koyuldu.
Kaynak: İHA