Israil Güçleri Kudüs'teki Yusufiye Mezarligi'na Girisleri Kapatti

Israil güçleri, Kudüs’te bulunan Yusufiye Mezarligi’ni ziyaret etmek isteyen Filistinlilere göz yasartici gaz ve ses bombasiyla müdahale ederek, mezarlik girisleri kapatti.

Israil, isgal altindaki Kudüs’te yer alan ve Mescid-i Aksa’nin bitisiginde bulunan Müslüman Yusufiye Mezarligi’nda Cuma namazi sonrasi kabir ziyareti yapmak isteyen Müslümanlarin mezarliga girisini engelledi. Direnen Filistinliler ile Israil güçleri arasinda arbede yasandi. Israil güçlerinin, göz yasartici gaz ve ses bombasi kullanilarak yaptigi müdahaleler sonucu yaralanan 3 kisi hastaneye kaldirildi.

Israil, park yapmak amaciyla isgal altindaki Kudüs’te yer alan ve Mescid-i Aksa’nin bitisiginde bulunan Müslüman Yusufiye Mezarligi’nda yikim çalismalarina yeniden baslamisti. Israil mahkemesinin karari sonrasi Israil’e bagli Kudüs Belediyesi ekipleri Israil güçleri korumasi esliginde is makineleriyle Yusufiye Mezarligi’na gelmisti. Ekipler Filistinli, Irakli ve Ürdünlülerin bulundugu mezarlari tahrip etmisti. Israil güçleri, ekiplerin yikim çalismalarini durdurmaya çalisan Filistinlilere de müdahale etmisti. Israil mahkemesi, geçtigimiz haftalarda Kudüs’teki Islami Vakiflar Idaresine bagli Islami Kabristanlarin Korunmasi Komitesi’nin Yusufiye Mezarligi’ndaki yikimin durdurulmasi amaciyla yaptigi basvuruyu reddetmisti. Mezarligin tahrip edilmesini protesto eden Filistinlilerden 2 kisi de gözaltina alinmisti.

Yusufiye Mezarligi

Kudüs’ün en eski mezarliklarindan olan Yusufiye Mezarligi, Kudüs’te yüzyillara taniklik etmesi ve bölgede yasamis Müslüman toplumlarin da izlerini tasiyor olmasi nedeniyle önemli bir konuma sahiptir.
Kaynak: İHA