Gaziantep Cumhuriyet Bayramina Özel Iki Sergi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari kapsaminda “Ekim Geçidi Gaziantep Sergisi” ve Gaziantep Mozaik Çalistayi Sergisinin açilisini yapti.

Gaziantep Cumhuriyet Bayramina Özel Iki Sergi
Sanata ve sanatçiya verdigi destegi sürdüren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, Cumhuriyetin Kurulusu’nun 98’inci yil dönümü kutlamalari ve Gaziantep’in Kurtulusu’nun 100’üncü yili etkinlikleri kapsaminda 2 sergiye ev sahipligi yapti. Bu yil 20’nci yilina giren ve Gazi sehirler birlikte toplamda 27 ilde sergilenen, 5 ilden 30’u akademisyen toplamda 49 sanatçinin 94 eserinin bulundugu “Ekim Geçidi” ile kentte yapilan Mozaik Çalistayi’nin sonunda 14 sanatçinin 16 bireysel eserinin bulundugu sergi, Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle ziyarete açildi.

Açilisa, ev sahipligi yapan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, eser sahibi sanatçilar ve sanatseverler katildi.

Sergiler, 12 Kasim’a kadar ücretsiz olarak Gaziantep Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Gaziantep yazisi artik daha güzel

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlama Etkinlikleri kapsaminda Jale Tekinalp Yücel Kültür ve Mozaik Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen Gaziantep Mozaik Çalistayi’na katilan 7 ilden 14 sanatçi ayrica sehre armagan olarak Gaziantep Kalesi altinda yer alan Gaziantep yazisini mozaiklerle süsledi.

“Hep birlikte cumhuriyetimizi yeni yüzyilina hazirliyoruz”

Sergi açilisinda konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, sanatçilara emekleri için tesekkür ederek, “Milli Mücadele’nin ‘Cumhuriyet’ ile taçlandigi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armagan ettigi bu özel günde çok özel bir sergi için bir aradayiz. ‘Kültürü’, ‘Cumhuriyet Degerleri’, ‘Sanati ve Sanatçisi’ ile Yükselen Gaziantep için bir çalisiyoruz. Cumhuriyet, demokrasi, esitlik, kadini ve erkegi ile bir kalkinma yolculugudur. Cumhuriyet ayrica kültür ve sanattir. Hep birlikte Cumhuriyetimizi yeni yüzyilina hazirliyoruz. Çok onurlu, gururlu ve mutluyuz” dedi.

“Gaziantep’in sanat ve kültürle her geçen gün taçlandigini görmekten mutluyum”

Gaziantep’in Kurtulusu’nun da bu sene 100’üncü yili oldugunu hatirlatan Vali Davut Gül, “Büyüksehir Belediyesi öncülügünde sehrimizin ve ülkemizin farkli bölümlerindeki sanatçilarimizla beraber bu sergi açilacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami bugün. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Gaziantep’in sanat ve kültürle her geçen gün taçlandigini görmekten mutluyum” ifadelerini kullandi.

“ Yükselen Gaziantep’te böyle güzel bir sergide bir arada olmaktan gururluyum”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise açilisa gelenlerin Cumhuriyet Bayrami’ni kutlayarak, “‘Yükselen Gaziantep’te’ böyle güzel bir sergide bir arada olmaktan gururluyum. Cumhuriyet, egemenligin kayitsiz sartsiz milletin olmasidir. Cumhuriyetin en büyük gücü milletin sesidir. Alparslan’in Malazgirt Zaferi’nden bu yana Sanli tarihimiz ile geldigimiz noktaya baktigimizda özgürlük kadar en önemli halkadir cumhuriyet” diye konustu.

Ekim Geçidi Gaziantep Sergisi Gülsüm Erbil, Baskan Fatma Sahin’e ev sahipligi için tesekkür etti, gelecek senelere yeni sergileri getirilecegini söyledi.

Kaynak: İHA